Rămâi conectat

Editorial

Iartă-ne, Majestate!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Când să ne bucurăm şi noi că au venit americanii să ne pună sub scut, umplând de speranţă partea optimistă a populaţiei din Deveselu (Olt), în frunte cu fetele nemăritate, hop şi dl Ion Iliescu cu scepticismul lui enervant. Concret, el a declarat că amplasarea în România a respectivului sistem de interceptare nu numai că nu ne aduce la cel mai înalt nivel de securitate, aşa cum afirmase preşedintele Traian Băsescu, dar este şi o gafă. Faţă de cine? Faţă de ruşi, evident. „Îi nemulţumeşte pe ruşi întotdeauna, s-a văzut cu polonezii şi cu cehii. (…) Sigur, era un angajament asumat mai dinainte, dar acum nu mai este actual, între timp au fost convorbiri americano-ruseşti, Medvedev a abordat problema. Cred că trebuia s-o lăsăm pe mai târziu. E o temă care-i irită pe ruşi”, a subliniat ex-prezidentul. Chiar dacă pe dl Iliescu nu-l crede nimeni când vorbeşte despre ruşi (după ce a stat cinci ani la ei), e clar că aceştia s-au ofticat rău de tot, mai ales că baza aeriană de la Deveselu a fost construită cu sprijin sovietic, în 1952, când a cunoscut întâiul său moment de glorie prin aterizarea, în luna martie, a primelor avioane MIG 15. Potrivit Mediafax, primarul din Deveselu a declarat că „oamenii din comună sunt acomodaţi, sunt obişnuiţi cu viaţa militară, pentru că ei trăiesc aici cu militarii de prin 1953”, astfel încât între cetăţeni şi foştii piloţi s-au legat „nu doar prietenii ci şi căsătorii trainice”. Prin urmare primarul Beciu este dispus să-i aştepte pe americani cu voie bună şi colaborare „zi şi noapte”. Normal, mai ales că SUA vor plăti 400 de milioane de dolari pentru amplasarea sistemului antirachetă în fosta bază aeriană de la Deveselu, plus alte 20 de milioane de dolari anual, pentru funcţionarea sistemului, după cum a anunţat marţi, la Slatina, un oficial american. Căci omorârea lui Ben Laden, dacă o fi reală de această dată, nu va însemna, cu siguranţă şi moartea terorismului islamic.
Să sperăm că singurii terorişti de pe teritoriul României vor rămâne, după volatilizarea celor invocaţi cu asiduitate în primele zile ale evenimentelor din decembrie 1989, avocaţii Monicăi Columbeanu denunţaţi ca atare de micuţul Irinel, „geniul malefic de la Izvorani”, după cum îl alintă mai nou juna lui soţie. Eu aş zice că, prostituată sau nu, şi ea  e genială, având în vedere felul în care îi lasă pe Irinel şi pe tatăl său, fost boss comunist ce a pus bazele marii averi a fiului, să-şi devoaleze goliciunea de neamuri proaste. Problema ar fi că familiile de bogătani din România se compun din asemenea genii cu apucături fanariote iar presa noastră, care tocmai şi-a sărbătorit ziua în data de 3 mai, le prezintă naţiunii de dimineaţa până noaptea ca pe nişte modele.
În aceste condiţii, cum să nu ţi se pară „nunta secolului” de la Londra, un adevărat regal şi la propriu şi la figurat, chiar dacă în percepţia lui Cristian Tudor Popescu „vedem un plăvan cu început de chelie, William, care are cu siguranţă sânge albastru, dar nu mi se pare a fi un moştenitor al lui Isaac Newton”. El a mai văzut alături de el „o pisi englezească, una care nici măcar nu mi se pare supraperformantă. Este un fel de fată de la pagina 5”. Să vorbeşti de chelie când arăţi ca CTP, hai să zicem că Freud ar înţelege, dar cum i-o fi măsurat jurnalistul inteligenţa prinţului, ca să nu mai vorbesc despre „performanţele” proaspetei sale soţii? E de presupus că CTP a rămas profund marcat de perioada în care i-a fost şef la „Adevărul” Sergiu Andon, autorul scandalosului editorial „Fir-ai al naibii, Majestate!”, text care l-a propulsat în partidul lui Dan Voiculescu şi în roba de avocat al turnătorului Felix, „regele” Antenelor. În orice caz, televiziunile noastre, cu sau fără moguli, nu s-au înghesuit să ne prezinte familia regală din România la nunta prinţului Williams, în vreme ce presa străină i-a acordat regelui Mihai atenţia cuvenită unui personaj istoric de talia Majestăţii Sale! În materie de regalitate, presa dâmboviţeană consonează cu preşedintele Traian Băsescu cel care i-a botezat fiul autointitulatului Paul de România, inamicul numărul 1 al Regelui Mihai, scandalizându-l până şi pe serenisimul Andrei Pleşu, autorul unui editorial pe această temă.
Maria Lucia MUNTEANU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Editorial

Editorial

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de înlocuire a lemnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de schimbare a lemnului „Traficul” este restricționat pietonilor pe podul de lemn al laturii vestice a Cetății Alba Carolina, în vedere unor lucrări de înlocuire a lemnului. Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției câteva imagini […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea