Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

ÎCCJ: Fostul procuror Ioan Berghezan, de la Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia, va sta 4 ani la închisoare pentru corupție

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat în recursul formulat de fostul procuror Ioan Berghezan, de la Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia, condamnat la 4 de închisoare cu executare pentru infracțiuni de corupție. ÎCCJ a respins recursul; sentința este definitivă astfel că Berghezan va fi încarcerat în scurt timp.

Acesta trebuie să-i restituie și suma de 20.000 de euro lui Marian Nicolae Matei, denunţătorul de la care a primit bani în schimbul cărora a promis că va interveni în favoarea unui condamnat în sensul de a i se ridica interdicţia de a părăsi șara şi a i se restitui paşaportul. Totodată, fostul procuror este obligat la plata a 14.000 de lei către stat, reprezentând cheltuieli judiciare.

Vă reamintim că Ioan Berghezan a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Braşov, în 10 aprilie 2008,  pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că a primit eşalonat 40.000 de euro, promiţând că va interveni pentru ca unui condamnat să i se ridice interdicţia de a părăsi ţara. La 29 mai 2006, Tribunalul Alba a admis cererea acestuia, dispunând suspendarea temporară a interdicţiei de a părăsi ţara şi permiţându-i condamnatului să plece în Germania, în perioada 25 iunie 2006 – 25 septembrie 2006. Mai mult, magistraţii au decis să-i şi returneze celui vizat paşaportului.

Berghezan a fost suspendat de CSM printr-o hotărâre a Secţiei de procurori din 21 februarie 2008. Pentru recuperea prejudiciul de 40.000 de euro s-a pus sechestru pe un imobil aparţinând inculpatului.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Muntele Găina sau ”Muntele Dragostei” din Alba, unde are loc anual Târgul de fete, încărcat de legende și tradiție

Unirea Ziarul

Publicat

în

Muntele Găina sau ”Muntele Dragostei” din Alba • Târgul de fete de la Găina • Legenda şi istoria Târgului de Fete de pe Muntele Găina ”Ține moț de hastă straiță/Să mă hâț (joc) cu hastă moață/Până mă hâțai cu moața/Se duse moțul cu straița!”… Una dintre cele mai importante şi mai inedite sărbători  ale moților […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea