Rămâi conectat

Curier Județean

Dan Simedru: ”Mitingurile organizate legal sunt o formă de manifestare a democraţiei”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

În cadrul mitingului de protest al CARTEL Alfa, organizat în după-amiaza zilei de miercuri, în faţa  clădirii Instituţiei Prefectului, a avut loc o întâlnire cu conducerea instituţiei, la care au participat subprefectul Cornel Murg, funcţionari din cadrul Prefecturii şi reprezentanţii protestatarilor.  

Ioan Petruţ, preşedintele CNSL CARTEL Alfa, Gabriela Indreica din partea CNSLR Frăţia, Ioan Dinu de la Sindicatul „Solidaritatea” Sebeş, Ioan Neagu de la Sindicatul „Apărarea” Cugir şi Călin Nicula din partea „Solidaritatea” Alba şi-au prezentat revendicările. Printre cele mai importante, se regăsesc modificarea de urgenţă a Legii Dialogului Social, deblocarea posturilor din sectorul bugetar, oprirea privatizării companiilor strategice, crearea de locuri de muncă, privatizări care să asigure păstrarea activităţii şi a locurilor de muncă, creşterea salariului minim la cel puţin 850 lei.

Reprezentanţii celor câteva zeci de protestatari care au venit la miting au subliniat faptul că prin modificările aduse legislaţiei muncii nu s-a generat crearea niciunui loc de muncă suplimentar, ba mai mult, şomajul este în creştere, iar condiţiile de muncă şi de trai sunt din ce în ce mai precare. La rândul ei, modificarea brutală a Legii Dialogului Social a însemnat pierderea drepturilor colective pentru zeci de mii de salariaţi. În doar un an, numărul contractelor colective de muncă a scăzut cu peste 1000, ceea ce a dus la „diminuarea drepturilor lucrătorilor şi lăsarea lor la cheremul şi abuzul nestingherit al şefilor şi patronilor”.

Problemele create de criza economică şi socială din România se reflectă dur în viaţa oamenilor, iar mişcările de protest sunt fireşti, pentru că ele exprimă nemulţumiri şi neajunsuri adunate în ultimii ani. Guvernanţii se schimbă, dar Guvernul României trebuie să îşi asume remedierea unor greşeli de guvernare, chiar dacă aceste măsuri reparatorii necesită timp, efort, dar şi resurse financiare”, a declarat subprefectul Cornel Murg.

Deşi ar fi ideal ca societatea românească, prin oamenii care o compun, să nu fie nevoită să reacţioneze public şi prin mişcări de protest, mitingurile, organizate legal, nu sunt altceva decât o formă de manifestare a democraţiei şi o dovadă că lumea nu este inertă. Dimpotrivă, populaţia dă dovezi că este vie, că înţelege ce i s-a întâmplat pe parcurs şi că îşi doreşte ca lucrurile să apuce pe direcţia cea mai bună. Faptul că azi a avut loc un miting de protest împotriva unor legi care s-au răsfrânt negativ în viaţa de zi cu zi a oamenilor este, în cele din urmă, semnalul că societatea evoluează. Cu toate că încă avem serioase probleme din punct de vedere economic şi social, trebuie să fim optimişti în ceea ce priveşte viitorul nu foarte îndepărtat. Eficienţa autorităţilor depinde mult de deschiderea lor în faţa opiniei publice, iar Instituţia Prefectului – Judeţul Alba va comunica Guvernului României toate revendicările, exprimate democratic şi civilizat, aşa cum s-a întâmplat în cadrul mitingului de azi”, a precizat Dan Coriolan Simedru, prefectul judeţului Alba.

Potrivit reprezentantului Instituției Prefectului, Ada Rus, revendicările sindicaliştilor, reuniţi la mişcarea de protest împotriva unor legi considerate nocive, vor fi transmise mai departe Guvernului României.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

2 ani de închisoare cu suspendare pentru un bărbat din Alba Iulia depistat la volan cu o alcoolemie de 3 grame alcool pur în sânge!

Unirea Ziarul

Publicat

în

2 ani de închisoare cu suspendare pentru un bărbat din Alba Iulia depistat la volan cu o alcoolemie de 3 grame alcool pur în sânge! Un bărbat din Alba Iulia care a fost depistat la volan cu o alcoolemie de 3 grame alcool pur în sânge a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea