Rămâi conectat

Actualitate

O mostră de inconștiență: 6 șoferi din Alba prinși de polițiști băuți la volan, în week-end

Bogdan Presecan

Publicat

în

Inconștiența șoferilor care se urcă la volanul autoturismelor sub influența băuturilor alcoolice a culminat duminică cu un grav accident de circulație în localitatea Săsciori, în urma căruia doi tineri și-au pierdut viața. Alți 6 șoferi din Alba au fost depistați în week-end de polițiști, băuți la volan, motiv pentru care pe numele acestora s-au întocmit dosare de cercetare penală.

Cele 6 cazuri au fost depistate în Alba Iulia, Blaj, Ocna Mureș și Sântimbru.

Potrivit IPJ Alba, „la data de 29 septembrie, ora 23.10 patrula din cadrul  Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj, aflându-se în serviciul de patrulare pe itinerarul Blaj-Cergău, a oprit pentru control un autoturism condus de S.I.E., de 31 de ani, din Blaj.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,93 mg/l alcool pur în aer expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul municipal Blaj, unde i-au fost recoltate 2 probe biologice de sînge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Duminică, 30 septembrie, ora 0413, poliţiştii Serviciului Rutier l-au depistat pe strada Vasile Alecsandri din Alba Iulia pe S.I.F., de 36 de ani, din Ocna Mureş, judeţul Alba, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Alba, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot în noaptea de 29/30.09.2012, la ora 0200 , poliţiştii rutieri din Alba Iulia, l-au depistat pe strada Nicolae Titulescu, din Alba Iulia, pe S.C.L., de 29 de ani, din Alba Iulia, fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean Alba, unde i-au  fost recoltate probe biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei.

La ora 04.15, pe strada Octavian Goga, din Alba Iulia a fost depistat V.V., de 35 de ani, din comuna Sîntimbru, judeţul Alba, pentru care aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean Alba, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Duminică, la ora 18.00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Oraşului Ocna Mureş – Secţia 4 Politie Rurală l-au depistat pe Drumul Județean107F, în localitatea Razboieni, județul Alba, pe T.V., de 40 de ani, din localitatea Unirea, județul Alba, fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul municipal Aiud, unde i-au  fost recoltate probe biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei.

La ora 04.15, pe strada Octavian Goga, din Alba Iulia a fost depistat V.V., de 35 de ani, din comuna Sîntimbru, pentru care aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean Alba, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.”

În toate cele 6 cazuri, faţă de conducătorii auto depistaţi conducând sub influenţa alcoolului, au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

 foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ce acte sunt necesare pentru a călători în străinătate însoțit de copiii minori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Ce acte sunt necesare pentru a călători în străinătate însoțit de copiii minori Potrivit Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, minorii – cetățeni români pot trece granițele țării doar dacă dețin un document de călătorie valabil. Minorul însoțit de ambii părinți poate ieși doar cu pașaportul sau cartea de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea