Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

“Homines, Funera, Astra”, ediția a II-a – Conferință internațională la Universitatea ”1 Decembrie 1918”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Universitatea ”1 Decembrie 1918” găzduiește, în perioada 23-26 septembrie, cea de-a doua ediție a Conferinței internaționale de Antropologie Funerară “Homines, Funera, Astra”.

Pe parcursul celor trei zile își vor prezenta lucrările peste 20 de cercetători din țară și străinătate, evenimentul încheindu-se cu o vizită a participanților la Salina din Turda.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Conferința este organizată de Facultatea de Istorie şi Filologie a Universității din Alba Iulia (prin lect. univ. dr. Mihai Gligor), în parteneriat cu Muzeul din Giurgiu (dr. Raluca Kogălniceanu) și Universitatea ”Al. I. Cuza” din Iași (asist. univ. dr. Roxana-Gabriela Curcă), în cadrul modulului ”Comunităţi umane şi creaţia lor materială şi spirituală în preistoria şi protoistoria spaţiului carpato-nistrean”, parte integrantă a proiectului ”Civilizaţie. Societate. Moştenire Culturală. Ştiinţele socio-umane în contextul evoluţiei globalizate: dezvoltarea şi implementarea programului de studii post-doctorale şi de cercetare”, finanţat de Uniunea Europeană, Guvernul României și Institutul de Arheologie Iaşi.

La ceremonia de deschidere a conferinței, programată pentru luni, 24 septembrie, la ora 9.30, va avea loc lansarea volumului ”Homines, Funera, Astra I” care cuprinde lucrările prezentate în prima ediție a  conferinței, desfășurate în anul 2011, la Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ASTĂZI: Restricții de circulație pe autostrăzile A1 Sebeș-Sibiu și A10 Sebeș – Turda. Se efectuează lucrări de reparație la covorul asfaltic

Ziarul Unirea

Publicat

în

ASTĂZI: Restricții de circulație pe autostrăzile A1 Sebeș-Sibiu și A10 Sebeș – Turda. Se efectuează lucrări de reparație la covorul asfaltic Traficul rutier este restricționat marți, 7 mai 2024, pe autostrăzile A1 Sebeș-Sibiu și A10 Sebeș-Turda, pentru efectuarea de lucrări de reparații la covorul asfaltic. Citește și: FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea