Rămâi conectat

Actualitate

ITM Alba a aplicat 100 de sancţiuni pentru exploatarea minorilor prin muncă

Alexandra Mates

Publicat

în

În perioada 3 -7 septembrie 2012, la nivel naţional, s-a desfăşurat campania  privind prevenirea şi combaterea exploatării copiilor/tinerilor prin muncă. Astfel, săptămâna trecută,  inspectorii ITM Alba au derulat controale pe această temă.

 Au fost verificate în total, în domeniul relaţiilor de muncă,  33 de unităţi la care au fost aplicate 100 de sancţiuni, dintre care 2 amenzi în cuantum de 1.800 de lei şi 98 de avertismente.

 Pentru nerespectarea regimului orelor suplimentare de către minori, a fost amendată doar o singură  firmă, SC. STMELECTROMECANICA SRL. Aceasta a fost sancţionată  cu o amendă în valoare de 1.500 de lei.

Principalele deficienţe stabilite în controale : nu au fost stabilite pentru toţi salariaţii atribuţiile corespunzătoare postului prin fişa postului; în contractele individuale de muncă nu au fost negociate clauze referitoare la concediul de odihnă suplimentar la care au dreptul tinerii între 15-18 ani; nu se  respectă regimul orelor suplimentare: nu se respectă durata muncii de 6 ore în cazul  tinerilor încadraţi în muncă; primirea la muncă a persoanelor s-a realizat în absenţa certificatului medical (fişa de aptitudine); nu s-au compensat în bani la încetarea activităţii, concediile legale de odihnă neefectuate în perioada lucrată; nu se face dovada achitării drepturilor salariale către salariaţi; nu există determinate la nivel de unitate riscurile specifice pentru securitatea sănătatea şi dezvoltarea tinerilor.

Obiectivul campaniei a fost conştientizarea angajatorilor  privind obligaţia de a respecta legislaţia specifică copiilor/tinerilor sub 18 ani, în vederea eliminării celor mai grave forme ale muncii copilului şi de identificare a cazurilor de exploatare a copilului prin muncă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Focar de pesta micilor rumegătoare depistat la o fermă comercială din România. DSVSA Alba: Ce măsuri trebuia să ia fermierii și operatorii economici din Alba pentru a preveni răspândirea bolii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Focar de pesta micilor rumegătoare depistat la o fermă comercială din România. DSVSA Alba: Ce măsuri trebuia să ia fermierii și operatorii economici din Alba pentru a preveni răspândirea bolii Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA) a confirmat, recent, prezența virusului pestei micilor rumegătoare (PMR) în probele prelevate de la oile dintr-o fermă comercială, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea