Rămâi conectat

Actualitate

La Concursul de vinuri ”Strugurele de Aur” – 10 medalii pentru Jidvei. În total au fost premiate 64 de vinuri

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În cadrul concursului de vinuri ”Strugurele de Aur”, desfăşurat pe 3 şi 4 septembrie la Hotelul Cetate din Alba Iulia, s-au jurizat 162 de probe de vinuri albe, roze, roşii şi spumante, trimise de 27 de producători din România.

În total au fost jurizate 102 vinuri albe, din care 3 spumante şi 9 vinuri de colecţie, 10 vinuri roze şi 50 de vinuri roşii. Cel mai vechi vin prezentat a fost din colecţia cramei Cotnari, o Grasă din 1979. Cea mai mare nota a fost 92.67 și a fost acordată unui vin de colecţie din 1986, din soiul Fetească Albă.

S-au acordat 64 de medalii, dintre care 42 de Aur şi 22 de Argint. Comisiile au decis să acorde medalii de aur începănd cu nota 89, iar de argint, conform regulamentului, s-au acordat până la 40% din totalul probelor, deși toate vinurile prezentate în concurs au avut note de medalii.

Dintre producătorii locali Jidvei a luat 10 medalii dintre care 7 de Aur și 3 de Argint, Domeniile Boieru 2 medalii de Aur, Castel Vinum 1 medalie de Aur și 3 Argint, iar Cramele Halewood podgoria Sebeş Apold – 1 medalie Aur și 1 medalie de Argint.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Polițiștii locali amenință că vor intra în grevă de avertisment chiar în ziua alegerilor din 9 iunie: ”Nu cedăm!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Polițiștii locali amenință că vor intra în grevă de avertisment chiar în ziua alegerilor din 9 iunie: ”Nu cedăm!” Polițiștii locali amenință că vor intra în grevă de avertisment chiar în ziua alegerilor din 9 iunie: ”Nu cedăm!”. La protestul din fața Guvernului, polițiștii locali veniți din toată țara au cerut sporuri pentru condiții speciale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea