Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

La Concursul de vinuri ”Strugurele de Aur” – 10 medalii pentru Jidvei. În total au fost premiate 64 de vinuri

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cadrul concursului de vinuri ”Strugurele de Aur”, desfăşurat pe 3 şi 4 septembrie la Hotelul Cetate din Alba Iulia, s-au jurizat 162 de probe de vinuri albe, roze, roşii şi spumante, trimise de 27 de producători din România.

În total au fost jurizate 102 vinuri albe, din care 3 spumante şi 9 vinuri de colecţie, 10 vinuri roze şi 50 de vinuri roşii. Cel mai vechi vin prezentat a fost din colecţia cramei Cotnari, o Grasă din 1979. Cea mai mare nota a fost 92.67 și a fost acordată unui vin de colecţie din 1986, din soiul Fetească Albă.

S-au acordat 64 de medalii, dintre care 42 de Aur şi 22 de Argint. Comisiile au decis să acorde medalii de aur începănd cu nota 89, iar de argint, conform regulamentului, s-au acordat până la 40% din totalul probelor, deși toate vinurile prezentate în concurs au avut note de medalii.

Dintre producătorii locali Jidvei a luat 10 medalii dintre care 7 de Aur și 3 de Argint, Domeniile Boieru 2 medalii de Aur, Castel Vinum 1 medalie de Aur și 3 Argint, iar Cramele Halewood podgoria Sebeş Apold – 1 medalie Aur și 1 medalie de Argint.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea