Trucuri ca să-ţi învingi poftele
Ce faci atunci când îţi propui să urmezi o cură de slăbire, însă poftele alimentare îţi dau târcoale la fiecare pas? Există trucuri care te pot ajuta să rezişti în faţa tentaţiilor!
lMănâncă bine la micul dejun! – Niciodată să nu pleci de acasă fără să iei micul dejun. Pregăteşte-ţi de seara ceva sau fă-ţi un plan săptămânal cu opţiunile pe care le ai pentru micul dejun. Dar, mare atenţie la asocierile alimentare pe care le faci! Dacă alegi cerealele cu lapte pentru micul dejun, află că este mai indicat să le combini cu lapte vegetal, deoarece astfel scapi de balonare, gaze, constipaţie. Nici fulgii de porumb nu se asociază cu produsele lactate.
lNu uita de gustări! – Pe lângă cele 3 mese principale, trebuie să incluzi zilnic 3 gustări hipocalorice care te vor ajuta să-ţi controlezi poftele. Alege gustări sănătoase cum ar fi: un iaurt simplu, 10 migdale crude, un pumn mic de seminţe de floarea soarelui crude, un măr, 2-3 curmale, un grepfrut, un morcov, 2 bucăţele de ciocolată neagră (cu un conţinut de cacao peste 70%) etc.
lRespectă orele de masă – Un lucru foarte important, dar pe care multe persoane nu-l respectă. Trebuie să-ţi stabileşti un program de masă ca să eviţi pauzele foarte lungi în care organismul să fie privat de alimente şi să ajungi la acea senzaţie de foame exagerată. Dacă mănânci ordonat nu vei fi tentată să mănânci tot ce găseşti în frigider seara, după ce ajungi de la serviciu.
lDupă cină, spală-te pe dinţi! – Creierul tău va asocia acest gest cu senzaţia de saţietate, astfel încât vei putea să-ţi potoleşti poftele. Sau mai poţi să bei un pahar cu apă, pentru că pe lângă hidratare îţi va conferi şi o senzaţie de plin care te poate împiedica să mai mănânci ceva.
Ce înseamnă poftele tale? – Ţi-e poftă de ceva sărat, dulce, carne … Iată ce spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi despre semnificaţia acestor pofte: pofta de dulce poate să ascundă un deficit de crom şi magneziu; pofta de sărat poate să anunţe un deficit de calciu şi potasiu; pofta de carne este întreţinută de consumul de produse industriale din carne cu proteine cu valoare biologică scăzută (mezeluri, cârnaţi, pate-uri). Poate semnala un deficit de proteine, însă ele trebuie luate din surse de înaltă calitate biologică (carnea de peşte, pui, roşie, ouă, urdă).
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea Ta
FOTO ȘTIREA TA | Autoturism înmatriculat în Alba „săltat” de Poliția din Sibiu : „Te ridică, bun venit la noi în județ”
FOTO ȘTIREA TA | Autoturism înmatriculat în Alba „săltat” de Poliția din Sibiu : „Te ridică, bun venit la noi în județ” Un autoturism înmatriculat în județul Alba a fost ridicat astăzi, 18 septembrie 2024, în jurul orei 12:00 de Poliția Sibiu de pe un trotuar, situat în proximitatea Universității „Lucian Blaga” pe Bulevardul Victoriei, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
26 septembrie – Ziua Limbilor Europei. Se sărbătorește în toate cele 47 de state membre ale Consiliului Europei
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
23 septembrie: Zămislirea Sfântului Ioan Botezătorul, prorocit că va fi mare înaintea Domnului, întrecându-i pe toţii sfinţii cu mărimea darului lui Dumnezeu
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
25 septembrie – Ziua Internaționala a mediului marin. Ce este și cum poate fi protejat
-
Economieacum 3 zile
Hotel de 4 stele din Alba Iulia angajează personal pentru postul de Recepționer: Cerințe și responsabilități
-
Opinii - Comentariiacum 10 ore
27 septembrie – Ziua Internațională a persoanelor cu deficiențe de auz. Peste 300 de milioane de persoane din întreaga lume sunt afectate de pierderea auzului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
25 septembrie: Ziua Dăruirii. A dărui din inimă înseamnă a contribui la o activitate nobilă, valoroasă