Rămâi conectat

Ştirea zilei

Florin Roman întreabă, Daniel Sabău nu răspunde…1

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

1. Vă place Disneyland?
La inaugurarea aşa-zisului parc din şanţuri, în care nu există nici măcar un petec de umbră, am constatat din nou că Cetatea şi-a pierdut, din păcate, marile ei atuuri: autenticitatea şi valoarea istorică. Daniel Sabău a transformat o Cetate reală într-una imaginară, ca şi parcurile de distracţii din întreaga lume. Din păcate am mai văzut acum şi inaugurarea unui parc imaginar, despre care primarul iubitor de gri şi de betoane spune că …este cel mai mare din România.
Disneyland este aşa cum se ştie un fascinant tărâm al poveştilor, în care personajele lui Walt Disney ne conduc în lumea copilăriei. Alba Iulia este acum lumea poveştilor lui Daniel Săbău. Avem peste tot soldaţi, aşa-zişi habsburgi, echipaţi cu ţinuta soldaţilor americani din războiul dintre Nord şi Sud. Avem pseudo cavalieri templieri, spânzurători medievale, piatră chinezească şi turcească, bariere medievale de secolul XXI. Practic avem un decor de poveste, un parc de poveste, care nu au nimic în comun cu istoria secolului XVIII. Domnule Săbău, întrebaţi un istoric dacă am sau nu dreptate. Păcat că nu avem turiştii şi serviciile de la Disneyland. Aici doar preţurile sunt mai mari. Şi totuşi, mă macină că nu ştiu să răspund la o întrebare: Cine este Micky Mouse?


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

TOPUL RUȘINII în Alba, la Evaluarea Națională 2024: Școlile cu ZERO elevi peste nota 5 la examen

Bera Larisa

Publicat

în

TOPUL RUȘINII în Alba, la Evaluarea Națională 2024: Școlile cu ZERO elevi peste nota 5 la examen Evaluarea Națională este un moment esențial în viața fiecărui elev din România, oferindu-le șansa de a-și demonstra cunoștințele acumulate pe parcursul anilor de școală și de a obține notele necesare pentru admiterea în liceu. Totuși, anul 2024 a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea