Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Cupa Ţării Moţilor la şah – Florin Ungurean, Mihnea Costachi şi Nicolae Şandru pe podium

Bogdan Presecan

Publicat

în

Primul turneu de şah cu participare judeţeană organizat de administraţia locală din Cîmpeni s-a desfăşurat într-o atmosferă foarte plăcută şi destinsă.

În contrast cu competiţiile şahiste “tradiţionale”, care se desfăsoară de obicei într-o linişte aproape desăvârşită, confruntările dintre participanţii din Alba Iulia, Abrud, Aiud, Baia de Arieş, Cugir şi Cîmpeni au avut loc în aer liber, în piaţa Avram Iancu, astfel că mutările pe table de şah au fost făcute în acordurile frumoaselor melodii de muzică populară interpretate de participanţii la festivalul national de folclor “Sus, sus, sus, la moţi, la munte”, principalul eveniment al Zilelor Oraşului Cîmpeni, organizat de Instituţia Primarului Oraşului Cîmpeni şi Consiliul Local Cîmpeni.

În turneul de seniori la capătul celor 6 runde s-a impus Florin Ungurean, antrenorul grupelor de iniţiere de la Clubul Municipal de Şah Alba Iulia, care a acumulat 5 puncte.

Pe locul secund, cu acelaşi număr de puncte, dar având coeficienţi de departajare inferiori, s-a clasat juniorul în vârstă de 12 ani Mihnea Costachi (Alba Iulia), podiumul fiind completat de Nicolae Şandru (Aiud) cu 4,5 puncte.

O impresie foarte plăcută a lăsat publicului prezent şi Radu Ţâmpea (Alba Iulia), care la doar 6 ani a luptat de la egal la egal cu adversarii săi, obţinând 2,5 puncte din 6 posibile.

Au fost de asemenea premiaţi primii 3 moţi din clasamentul general, respectiv Mihai Briciu (Cîmpeni) 4p, Liviu Arieşan (Cîmpeni) 3p şi Ioan Mucea (Baia de Arieş) 3p. În competiţia elevilor s-au impus Paul Goia (Baia de Arieş) la băieţi, respectiv Maria Cioară (Abrud) la fete.

Turneele au fost arbitrate de Marius Ceteraş (Alba Iulia).  (M.C.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia, premiul I și II la concursul național ”Eroul meu de ieri și de azi”: Povești de viață impresionante așezate pe hârtie de Iulia Laza, Lucas Popescu și Raluca Ramf

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia, premiul I și II la concursul național ”Eroul meu de ieri și de azi”: Povești de viață impresionante așezate pe hârtie de Iulia Laza, Lucas Popescu și Raluca Ramf Poveștile din trecut ale veteranilor de război, ale prizonierilor sau ale celor deportați sunt povești de viață impresionante. Elevii colegiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea