Rămâi conectat

Actualitate

Reabilitarea Căminului de persoane vârstnice din Alba Iulia – primul proiect finalizat într-un PIDU din România

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Cele circa 100 de persoane găzduite la Căminul de Persoane Vârstnice din Alba Iulia vor beneficia de condiţii mai bune de trai şi de petrecere a timpului liber după finalizarea proiectului de reabilitare şi modernizare a centrului, finanţat din fonduri europene şi intitulat „Casa celor 100 de suflete”. Ieri a avut loc recepţia lucrărilor executate în cadrul proiectului, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la 2,65 milioane lei. Acestea au vizat în principal îmbunătăţirea confortului pentru vârstnici şi refuncţionalizarea clădirii, prin reabilitarea tuturor camerelor de locuit, înlocuirea tâmplăriei, izolare termică, amenajare curte interioare şi de spaţii verzi, precum şi crearea unor ateliere de pictură şi petrecere a timpului liber la parter unde, de asemenea, a fost amenajată şi o spălătorie. „Prin lucrările realizate se va asigura nu doar îmbunătăţirea serviciilor sociale, dar şi un mediu liniştit, plăcut şi confortabil atât de necesar persoanelor vârstnice. Este vorba despre reabilitarea termică, modernizarea şi refacerea climatului de locuire, dotarea cu echipamente necesare serviciilor socio-medicale, dar şi refuncţionalizarea unor spaţii ale căminului pentru nevoile specifice ale persoanelor cu nevoi speciale”, a apreciat ieri Corina Bedelean, directorul Căminului. La rândul său Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia în administrarea căruia se află centrul rezidenţial, a vorbit despre importanţa finalizării primului dintre cele 7 proiecte depuse de administraţie în cadrul Planului Intergrat de Dezvoltare Urbană (PIDU). „Acest proiect este foarte important în primul rând pentru cele 100 de suflete cărora li se adresează şi care merită tot ce este mai bun. În al doilea rând este important pentru că vorbim despre primul proiect semnat şi terminat în România dintr-un Plan Integrat de Dezvoltare Urbană.
Putem fi mândri pentru că asta ţine de competenţă, de competenţa echipei de la Primărie care a lucrat la acest proiect”, a declarat ieri Mircea Hava. Preocuparea autorităţilor locale pentru soarta vârstnicilor a fost remarcată şi de directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru, Simion Creţu, care a ţinut să felicite administraţia albaiuliană pentru ceea ce face în domeniul social. La recepţia de ieri au participat reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene, directori de instituţii deconcentrate, reprezentanţi ai firmei de proiectare (S.C. Arhitect Magda SRL) şi ai constructorului (S.C. Start Construct SRL), precum şi locuitorii permanenţi ai Căminului. Programul a cuprins un Te Deum, alocuţiuni din partea primarului, prefectului, directorului ADR Centru şi directorului Căminului, urmate de o vizită în principalele puncte ale aşezământului. (I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Evaluarea Națională 2024: Cele mai slabe rezultate din ultimii trei ani. 74,4% dintre elevi au obținut media peste 5

Ziarul Unirea

Publicat

în

Evaluarea Națională 2024: Cele mai slabe rezultate din ultimii trei ani. 74,4% dintre elevi au obținut media peste 5 Doar 74,4% dintre elevii care au susținut Evaluarea Națională au obținut obţinut medii mai mari sau egale cu 5, un procent mai mic față de cele din ultimii trei ani. Rezultatele publicate miercuri arată că elevii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea