“Zilele Oraşului Câmpeni 2012” au debutat cu o paradă, pe sunete de tulnice şi fanfară. Amalia Stan – „Miss Câmpeni 2012”
În inima Ţării Moţilor a debutat a opta ediţie a tradiţionalei sărbători intitulată “Zilele Oraşului Câmpeni” organizată de către primărie şi consiliul local. Sărbătoarea a început cu o paradă pe străzile oraşului pentru a chema localnicii la acest eveniment important pentru comunitate. Din paradă au făcut parte Majoretele Arieşul Ritmic, Câmpeni, NG Bistra, HCC Abrud, Clubul de karate Gemina şi Fanfara judeţului Alba.
La deschiderea oficială a sărbătorii au participat primarul Ioan Călin Andreş, viceprimarul Mihail Trifa, consilierul judeţean Cristian Paşca, din partea Consiliului Judeţean Alba, membri ai Consiliului Local Câmpeni, reprezentanţi ai sponsorilor, ai instituţiilor principale şi ai societăţilor comerciale din oraşul Câmpeni, alături de numeroşi localnici precum şi locuitori din întreaga zonă a Munţilor Apuseni, dar şi turişti, toţi bucurându-se de o primă seară festivă, încărcată de muzică, dans, frumuseţe. Seara a început, în mod tradiţional, cu o slujbă oficiată de câţiva preoţi din Câmpeni, urmată de frumoasele cântece ale grupului de tulnicărese “Moaţele” ale Casei de cultură.
În continuare, Fanfara Judeţului Alba i-a încântat pe toţi cei prezenţi cu cântece specifice acestui gen muzical unic. Majoretele de la Arieşul Ritmic, de la NG Bistra şi de la HCC Abrud, recunoscute pentru rezultatele deosebite atât în ţară cât şi în străinătate, au realizat demonstraţii de dans, de sportivitate, de conduită, dovedind astfel încă o dată că împletesc în mod armonios pasiunea pentru muzică şi dans cu disciplina, efortul, munca, în scopul obţinerii de performanţe. Karatiştii moţi de la Clubul Sportiv de Karate Gemina Alba Iulia au prezentat un program complex pentru spectatori, ei constituind încă un motiv de mândrie pentru toţi locuitorii Apusenilor prin reuşitele lor, prin nenumăratele medalii şi premii obţinute la concursuri şi competiţii sportive.
Pasiunea pentru artă, pentru frumos a moţilor a fost foarte bine pusă în valoare prin concursul iniţiat de organizatori “Miss Zilele Oraşului Câmpeni 2012”, la care au luat parte 5 finaliste frumoase şi inteligente. Câştigătoarea Amalia Stan, din oraşul Câmpeni, a fost desemnată de către un juriu exigent, în urma mai multor probe interesante, menite să evidenţieze aptitudinile, talentele, abilităţile concurentelor.
Primarul capitalei Ţării Moţilor, Ioan Călin Andreş, i-a invitat pe toţi locuitorii zonei Munţilor Apuseni să se bucure de patru zile şi seri de neuitat, în care dragostea pentru cântecul popular, pentru muzica uşoară, se va îmbina cu pasiunea pentru artă, pentru cultură, pentru valoare. “Vom face tot posibilul să vă oferim o sărbătoare minunată, în prezenţa unor artişti apreciaţi de dumneavoastră, cu cântec popular, prin desfăşurarea celei de-a şaptesprezecea ediţii a Festivalului Naţional de Folclor ”Sus, sus, sus, la moţi la munte”, cu dansuri tradiţionale din zona noastră şi nu numai, cu concurs de muzică uşoară, cu organizarea unor captivante jocuri de şah, lansare de carte, focuri de artificii, discotecă şi o mulţime de alte surprize. Mulţumesc tuturor celor care au făcut posibilă această sărbătoare, consileri locali, sponsori”, a declarat edilul localităţii Câmpeni, Ioan Călin Andreş.
Până spre seară peste 1000 de oameni s-au bucurat de programul oferit de organizatori dar şi de nelipsiţii mici, grătare, bere, dulciuri şi de oferta comercianţilor care şi-au expus produsele la tarabele special amenajate în centrul oraşului, de la produse meşteşugăreşti tradiţionale, ceramică şi până la jucării şi suveniruri pentru cei de toate vârstele dar şi de discoteca în aer liber care a încheiat prima zi a sărbătorii. În următoarele zile, pe scenă vor urca şi Andreea Bălan, Ducu Bertzi, Aurel Tămaş şi formaţia Daguu Progect din Berlin. Sărbătorile se vor încehia cu un foc de artificii.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Oameni şi locuri
9 octombrie | 60 de ani de la tragicul accident aviatic de la Cugir: 31 de persoane au murit după ce un avion s-a prăbușit în zona Dealului Cetate
9 octombrie | 60 de ani de la tragicul accident aviatic de la Cugir: 31 de persoane au murit după ce un avion s-a prăbușit în zona Dealului Cetate Din păcate anul 1964 a reprezentat un an negru pentru aviația românească. La 9 octombrie, un Iliusin IL – 18B a căzut în Munţii Lotrului, accident în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum 2 zile
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan