Rămâi conectat

Ştirea zilei

16 milioane de lei pentru drumurile comunale din zona Aiud

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La sfârşitul săptămânii trecute, Comisia tehnico – economică din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului a avizat documentaţiile tehnice elaborate de administraţia locală a municipiului Aiud pentru modernizarea DC 10 Aiud – Gâmbaş – Păgida – Ciumbrud şi a DC 79 Gârbova de Jos – Gârboviţa – Gârbova de Sus. Conform documentaţiei, DC 10 va fi modernizat prin asfaltare pe toate cele 3 tronsoane: Aiud – Gâmbaş, Gâmbaş – Păgida şi Păgida – Ciumbrud, care au o lungime totală de peste 10 km, valoarea lucrărilor fiind estimată la suma de 6.300.000 de lei.
Pentru modernizarea DC 79 care leagă localităţile Gârbova de Jos – Gârboviţa – Gârbova de Sus, exista încă din 2004 un studiu de fezabilitate. Din cauza lipsei de fonduri însă, lucrările au fost realizate parţial prin pietruire şi construirea zidurilor de sprijin pe o lungime de 180 metri şi a 12 podeţe.
Odată cu oportunitatea programului MDRT, la cererea primarului Horaţiu Josan, a fost depus pentru finanţare şi proiectul pentru modernizarea drumului comunal care leagă localităţile Gârbova de Jos, Gârboviţa şi Gârbova de Sus. Ca urmare a solicitării comisiei ministeriale care a evaluat proiectele, a fost schimbată soluţia tehnică din pietruire în asfaltare. Consiliul Local a şi aprobat în şedinţa extraordinară din 23 martie documentaţia tehnică astfel refăcută, care conţine detaliile investiţiei. DC 79 va fi asfaltat, aşadar, pe lungimea totală de peste 7,5 km, valoarea lucrărilor, ce includ şi construirea a două podeţe şi a 215 metri liniari de ziduri de sprijin, fiind estimată la aproape 9.500.000 de lei. Contribuţia CL Aiud constă în cheltuielile realizate pentru elaborarea documentaţiei tehnice, adică 49.400 de lei pentru DC 10 şi 22.320 de lei pentru DC 79. Lucrările vor fi gestionate prin intermediul CJ Alba, care vor prelua drumurile şi le vor preda CL Aiud la finalizarea lucrărilor.
„După ieşirea în presă a lui Sorin Bumb, vicepreşedintele CJ Alba, l-am căutat personal pe Ion Dumitrel, pe care l-am rugat să ia toate măsurile necesare, pentru ca proiectul pentru DC 10 să ajungă integral la minister. Preşedintele Consiliului Judeţean Alba mi-a promis că documentaţiile vor fi trimise la Bucureşti şi se vede că s-a ţinut de cuvânt, fapt pentru care îi mulţumesc. Eu pot înţelege că domnului Bumb nu i-a plăcut faptul că proiectele pentru modernizarea DC 10 şi DC 79 erau ale mele, motiv pentru care a dosit pe undeva o parte din documentaţie, ca să mă poată acuza că am pierdut intenţionat o finanţare substanţială. Dar de la a-ţi face campanie electorală de prost gust şi până la a bloca intenţionat nişte proiecte importante pentru Aiud, la a căror finanţare municipiul pe care îl conduc avea tot dreptul, e cale lungă. Să îl judece pentru asta alegătorii, dacă Sorin Bumb mai are tupeul să candideze la primărie, după felul cum s-a purtat în această situaţie, pentru că cea mai bună replică la porcăriile pe care le-a declarat la presă e faptul că eu am câştigat finanţarea de aproape 16 milioane de lei pentru modernizarea celor două drumuri, în ciuda piedicilor pe care vicepreşedintele CJ le-a pus în calea mea. Preşedintele Dumitrel şi-a ţinut de această dată promisiunea şi, sincer, mi-ar fi plăcut să procedeze la fel de corect de fiecare dată. Pentru că, din păcate, în şedinţa ordinară a Consiliului Local, le cer consilierilor să aprobe revocarea parteneriatului cu Consiliul Judeţean pentru înfiinţarea Parcului Industrial Aiud – Alba, care ar fi putut exista dacă acelaşi Consiliu Judeţean nu ar fi ignorat cu desăvârşire acest proiect din 2006 până acum şi nu s-ar fi făcut că uită de obligaţiile asumate”, a declarat primarul Horaţiu Josan.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO ȘTIREA TA | Accident cu pagube materiale pe DN 1: O mașină s-a răsturnat în afara carosabilului între Aiud și Miraslău

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident cu pagube materiale pe DN 1: O mașină s-a răsturnat în afara carosabilului între Aiud și Miraslău Un accident soldat doar cu pagube materiale a avut loc miercuri dimineața, pe DN 1, între Aiud și Miraslău.  Citește și: Accident GRAV pe DN 67 C, mai sus de Popasul Regelui: Un motoclist polonez rănit după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea