Rămâi conectat

Ştirea zilei

91 de elevi de gimnaziu au terminat primul semestru cu media 10.00

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La Şcoala „Mihai Eminescu” Alba Iulia a avut loc etapa de validare a situaţiei la învăţătură şi purtare pe primul semestru al anului şcolar 2010 – 2011, ne-a anunţat prof. Petru Negrea. Analiza a evidenţiat rezultatele foarte bune obţinute de cei 901 elevi ai şcolii, sub îndrumarea cadrelor didactice coordonate de prof. Rodica Marinescu – director şi înv. Nicolae Radu – director adjunct, cu sprijinul nemijlocit al părinţilor.
Efortul colectivului Şcolii „Mihai Eminescu” s-a concretizat în mediile semestriale obţinute de copii. Astfel, 91 din cei 428 de elevi ai ciclului gimnazial au obţinut media semestrială 10.00, iar alţi 223 de elevi au medii cuprinse între 9.00 – 9.99. Aceeaşi pregătire temeinică a fost demonstrată şi la olimpiadele şi concursurile şcolare. S-au cucerit două premii I (clasa a V-a şi a VI-a) la faza judeţeană a concursului „± Poezie”, la etapa judeţeană a olimpiadei de fizică, 4 elevi au obţinut premiile I, II şi III, de la olimpiada de limba engleză, elevii Şcolii „Mihai Eminescu” s-au întors cu premiile I şi II (clasa a VII) şi o menţiune. La celelalte discipline, şcoala se poate lăuda cu următoarele premii şi menţiuni: biologie: premiul I (clasa a VII-a), cultură civică: 3 echipaje calificate pentru etapa judeţeană (2 la clasa a IV-a şi un echipaj de clasa a VII-a); chimie: menţiune la etapa judeţeană.
La acestea se adaugă un număr considerabil de premii şi menţiuni obţinute la concursurile interjudeţene şi naţionale: „La Şcoala cu ceas” Râmnicu Vâlcea – 29, la concursul interjudeţean „Viitorii matematicieni” – 38, concursul de matematică „Lumina Math” – 38, concursul interjudeţean de matematică „Regina Maria” Sibiu – 35, echipa de volei – băieţi (antenată de prof. Petru Wainberg) a câştigat faza judeţeană şi s-a calificat la etapa zonală de la Timişoara.
Pentru rezultate deosebite, 3 elevi (din 5 pe judeţ) beneficiază de o excursie gratuită în Turcia. Pe lângă aceste rezultate, alte acţiuni extracurriculare întregesc efortul celor care activează la Şcoala „Mihai Eminescu”: participarea la un proiect internaţional cu două şcoli din Italia, proiectul social „Ziua fără uniformă”, parteneriate cu instituţii din oraş şi interjudeţene; înfiinţarea Cercului ASTRA Tineret şi desfăşurarea unor acţiuni culturale în cadrul acestuia.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Renovarea sediului Poliției Locale din Alba Iulia: Licitația de 1.8 milioane de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Renovarea sediului Poliției Locale din Alba Iulia: Licitația de 1.8 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria Municipiului Alba Iulia a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru lucrări în cadrul proiectului „Renovarea energetică a clădirilor publice din Municipiul Alba Iulia – Serviciul Poliția Locală”. Valoarea totală estimată a investiției este […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea