91 de elevi de gimnaziu au terminat primul semestru cu media 10.00

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

La Şcoala „Mihai Eminescu” Alba Iulia a avut loc etapa de validare a situaţiei la învăţătură şi purtare pe primul semestru al anului şcolar 2010 – 2011, ne-a anunţat prof. Petru Negrea. Analiza a evidenţiat rezultatele foarte bune obţinute de cei 901 elevi ai şcolii, sub îndrumarea cadrelor didactice coordonate de prof. Rodica Marinescu – director şi înv. Nicolae Radu – director adjunct, cu sprijinul nemijlocit al părinţilor.
Efortul colectivului Şcolii „Mihai Eminescu” s-a concretizat în mediile semestriale obţinute de copii. Astfel, 91 din cei 428 de elevi ai ciclului gimnazial au obţinut media semestrială 10.00, iar alţi 223 de elevi au medii cuprinse între 9.00 – 9.99. Aceeaşi pregătire temeinică a fost demonstrată şi la olimpiadele şi concursurile şcolare. S-au cucerit două premii I (clasa a V-a şi a VI-a) la faza judeţeană a concursului „± Poezie”, la etapa judeţeană a olimpiadei de fizică, 4 elevi au obţinut premiile I, II şi III, de la olimpiada de limba engleză, elevii Şcolii „Mihai Eminescu” s-au întors cu premiile I şi II (clasa a VII) şi o menţiune. La celelalte discipline, şcoala se poate lăuda cu următoarele premii şi menţiuni: biologie: premiul I (clasa a VII-a), cultură civică: 3 echipaje calificate pentru etapa judeţeană (2 la clasa a IV-a şi un echipaj de clasa a VII-a); chimie: menţiune la etapa judeţeană.
La acestea se adaugă un număr considerabil de premii şi menţiuni obţinute la concursurile interjudeţene şi naţionale: „La Şcoala cu ceas” Râmnicu Vâlcea – 29, la concursul interjudeţean „Viitorii matematicieni” – 38, concursul de matematică „Lumina Math” – 38, concursul interjudeţean de matematică „Regina Maria” Sibiu – 35, echipa de volei – băieţi (antenată de prof. Petru Wainberg) a câştigat faza judeţeană şi s-a calificat la etapa zonală de la Timişoara.
Pentru rezultate deosebite, 3 elevi (din 5 pe judeţ) beneficiază de o excursie gratuită în Turcia. Pe lângă aceste rezultate, alte acţiuni extracurriculare întregesc efortul celor care activează la Şcoala „Mihai Eminescu”: participarea la un proiect internaţional cu două şcoli din Italia, proiectul social „Ziua fără uniformă”, parteneriate cu instituţii din oraş şi interjudeţene; înfiinţarea Cercului ASTRA Tineret şi desfăşurarea unor acţiuni culturale în cadrul acestuia.
Robert GHERGU

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419