Rămâi conectat

Ştirea zilei

9 decembrie – Ziua Internațională Anticorupție sărbătorită de DGA Alba prin activități de informare anticorupție la Universitatea ”1 Decembrie” Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În contextul sărbătoririi Zilei Internaționale Anticorupție – 9 Decembrie, Serviciul Județean Anticorupție Alba va desfășura marți, 10 decembrie a.c., de la ora 10.00, o activitate de prevenire și, totodată, de promovare a Campaniei de informare ”Tu poți face lumină”, la Universitatea ”1 Decembrie” Alba Iulia.

Activitatea are drept scop informarea cât mai bună a studenților masteranzilor și cadrelor didactice cu privire la modalitățile de sesizare a faptelor de corupție, cât și consecințele implicării în astfel de fapte, precum și stimularea atitudinii civice.

Reamintim faptul că 9 Decembrie reprezintă, în simbolistica Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Corupţiei, fenomen care, alături de terorism, traficul de droguri şi crima organizată, erodează sistematic eforturile întreprinse în direcţia estompării nocivităţii acestei forme de criminalitate. Corupţia, fie că se manifestă sub forma unor acte sistematizate şi profund elaborate, fie că se produc spontan, fără nicio pregătire prealabilă, rămâne acelaşi fenomen cu implicaţii grave, care afectează încrederea societăţii în instituţiile publice.

De la înfiinţare şi până în prezent, Direcţia Generală Anticorupţie, în colaborare cu celelalte instituţii de aplicare a legii, s-a angrenat într-un proces constant de prevenire şi combatere a corupţiei, proces ce trebuie continuat prin eforturi constante la care trebuie să-şi aducă contribuţia atât instituţiile statului, cât şi cetăţenii, în sensul de a lua atitudine şi de a sesiza de fiecare dată când iau cunoştinţă despre implicarea unui funcţionar public în fapte de corupţie.

Cu prilejul Zilei Internaţionale Anticorupţie, Direcţia Generală Anticorupţie îşi reafirmă intoleranţa față de faptele de corupţie şi încurajează un comportament corect care să corespundă moto-ului nostru instituţional „Integritate pentru credibilitate”.

Cetăţenii pot sesiza faptele de corupţie la Call-Center anticorupţie 0800.806.806, apel gratuit din orice rețea fixă sau mobilă, la numărul de telefon al Serviciului Judeţean Anticorupţie Alba – 0258806161, interior 20229 sau de fax 0258815990, la sediul serviciului din municipiul Alba Iulia, Piaţa Ion I.C. Brătianu, nr. 4 sau prin e-mail la adresa [email protected].

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial” Primăria Alba Iulia organizează prima licitație pentru concesionarea unei parcele de aproape 2 ha de teren (18.104 mp), din viitorul Parc Industrial, situat în apropiere de șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. potrivit anunțului publicat pe site-ul primăriei: Municipiul Alba Iulia, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea