Rămâi conectat

Actualitate

9-10 iulie : Festivalul „Lucian Blaga” ediția a XLI-a, la Sebeș. Conferinţe şi spectacole cu invitaţi prestigioşi

Publicat

în

9-10 iulie : Festivalul „Lucian Blaga” ediția a XLI-a, la Sebeș. Conferinţe şi spectacole cu invitaţi prestigioşi

În zilele de 9 şi 10 iulie 2021 va avea loc, la Sebeş, cea de-a XLI-a ediţie a Festivalului „Lucian Blaga”. Conferinţe şi spectacole cu invitaţi prestigioşi

Municipiul Sebeş, prin Centrul Cultural „Lucian Blaga”, are onoarea de a transmite publicului interesat invitaţia publică de a participa la cea de-a XLI-a ediţie a Festivalului Internaţional „Lucian Blaga”, pe care avem plăcerea de a-l găzdui, în zilele de 9 şi 10 iulie 2021, la Sebeş şi la Lancrăm.

Festivalul „Lucian Blaga” este expresia simbolică a preţuirii pe care Sebeşul o dăruieşte memoriei lui Lucian Blaga, poetul luminii şi filozoful misterelor, născut la Lancrăm, în 9 mai 1985. An după an, impactul şi imaginea acestui festival s-au amplificat, fiind onorat de prezenţa unor personalităţi ale vieţii academice, culturale şi ştiinţifice româneşti (în anul 1984, am consemnat participarea lui Constantin Noica; la ultimele ediţii, o prezenţă constantă a fost acad. Alexandru Surdu, pe atunci vicepreşedinte al înaltului for şi preşedinte al secţiei de filosofie, alături de critici literari şi iluştri exegeţi ai operei blagiene, traducători etc).

Electrica Furnizare Discount

În cadrul evenimentului, sesiunile de comunicări ştiinţifice, alături de lansările de carte, reprezintă repere de interes menite să deschidă orizonturi noi în rândul audienţei în vederea valorificării, în mod creativ, a gândurilor, ideilor, pe care organizatorii sunt onoraţi să le împărtăşească, prin intermediul participanţilor, unui public mai larg. Vom consolida împreună, în conştiinţa publică, memoria lui Lucian Blaga – poet, prozator, traducător, filosof şi diplomat, personalitate marcantă a culturii române. În acest an, tema festivalului este: „Lucian Blaga – cunoaştere, creaţie, universalitate”.

Organizatorii transmit gânduri de mulţumire domnului prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan şi domnului acad. Ioan Bolovan pentru generozitatea de a fi acceptat invitaţia de a susţine conferinţe în programul evenimentului şi de a promova două proiecte editoriale dedicate publicului participant.

Mulţumiri speciale adresăm şi celor două edituri partenere – editura Ardealul, Târgu Mureş şi editura Şcoala Ardeleană, Cluj-Napoca, alături de care avem bucuria de a oferi cărţile din cadrul festivalului: publicaţiile periodice – „Caietele Blaga” şi „Paşii Profetului”, reproducerea anastatică după „Zamolxe. Mister păgân” (la 100 de ani de la apariţia ediţiei princeps), „Lucian Blaga, dramaturgul” – eseuri semnate de prof. univ. dr. Constantin Cubleşan, „Lucian Blaga, biografie şi destin” – autor prof. univ. dr. Eugeniu Nistor, cu traducere în limba italiană de Fabio Melano şi „Lucian Blaga – Poemele luminii. Antologie” – ediţie bilingvă româno-italiană, traducători: Ştefan Damian şi Bruno Rombi.

Publicitate

Actualitate

OFICIAL| Date INSP: Câți români s-au infectat cu coronavirus după vaccinarea cu PRIMA DOZĂ

Publicat

în

OFICIAL| Date INSP: Câți români s-au infectat cu coronavirus după vaccinarea cu PRIMA DOZĂ

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că, de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID până la 31 iulie, 23.784 de persoane au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 după administrarea primei doze.

Acestea reprezintă 0,47% din totalul persoanelor care au primit prima doză de vaccin.

„În perioada 27 decembrie 2020 – 31 iulie 2021, la un număr de 497 persoane (2,09% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin) a survenit decesul. Niciunul dintre decese nu s-a datorat vaccinării”, transmis INSP.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit sursei citate, în acelaşi interval de timp, 5.354 persoane, reprezentând 0,11% din totalul celor vaccinate cu doza a doua, au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2.

Dintre acestea, în cazul a 113 (2,11% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de a doua doze de vaccin) a survenit decesul. „Niciunul dintre decese nu s-a datorat vaccinării”, indică INSP.

Citește mai mult

Actualitate

VIDEO| Momente dramatice pe o șosea din Spania. Mai mulți români au oprit un șofer de TIR beat care omorâse un om

Publicat

în

VIDEO| Momente dramatice pe o șosea din Spania. Mai mulți români au oprit un șofer de TIR beat care omorâse un om

Momente dramatice pe o șosea din nordul Spaniei. Mai mulți șoferi au intervenit pentru a opri un TIR scăpat de sub control. Bărbatul care conducea era băut și tocmai omorâse un om. Apoi a încercat să fugă și a lovit un autoturism, rănind câteva persoane. Printre cei care au intervenit s-au aflat și mai mulți români.

Accidentul a avut loc duminică pe autostrada N-2 din La Jonquera. Potrivit presei spaniole, TIR-ul a lovit mortal un pieton, iar după a intrat într-un autoturism, rănind trei persoane.

Electrica Furnizare Discount

Mai mulți martori la accidente l-au obligat pe șoferul TIR-ului să oprească și l-au imobilizat până când poliția a ajuns la locul accidentului.

Șoferul avea o alcoolemie de 0,66 mg/l. Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional!

sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

Accident GRAV pe autostrada A1: 2 persoane au decedat și alte trei sunt sub evaluare medicală. Traficul a fost deviat

Publicat

în

Accident GRAV pe autostrada A1: 2 persoane au decedat și alte trei sunt sub evaluare medicală. Traficul a fost deviat

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că circulația este întreruptă la kilometrul 26 al Autostrăzii A1 pe sensul dinspre Pitești către București, în zona localității Poenari, județul Giurgiu.

Întreruperea circulației este cauzată de un accident în care au fost implicate două autoturisme și o autoutilitară, în cursul dimineții de marți. În urma impactului două persoane au decedat, alte trei fiind în evaluare medicală.

Traficul urmează să fie deviat între kilometrii 30 și 23, prin localitatea Bolintin Vale.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare