Societate
877 de familii nevoiaşe din Alba au primit ajutor în cadrul proiectului „Banca de Alimente pentru 18 judeţe”
Crucea Roșie Română împreună cu Fundația Internațională Carrefour și Carrefour România au sprijinit cu alimente de bază 15.800 de familii nevoiașe din 18 județe.
În perioada aprilie – octombrie 2012, 15.800 de familii sărace din județele Alba, Bistrița Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, Covasna, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Neamț, Olt, Sălaj, Tulcea, Teleorman, Vaslui și Vâlcea au primit pachete cu alimente greu perisabile. Fiecare pachet a continut: conserve din carne, pateuri, orez, zahar, ulei, faina, mălai, fasole uscată, bulion, paste fainoase și biscuiți.
Acțiunea a făcut parte din proiectul „Banca de Alimente pentru 18 județe” și a avut ca obiectiv ajutorarea cu alimente de bază a familiilor și persoanelor nevoiașe din județele în care nu există Banca de Alimente și nici magazine de timp hypermarket. Valoarea totală a proiectului a fost de 200.000 de euro, din care Fundația Internațională Carrefour și Carrefour România au contribuit cu o finanțare de 150.000 de euro și Crucea Roșie Română cu 50.000 de euro.
Rezultatele proiectului:
– au fost distribuite 189.600 kg de alimente de bază familiilor nevoiașe;
– 15.800 de familii (peste 47.358 de persoane) au beneficiat de pachete cu alimente;
– alimentele au fost distribuite în 18 județe – 262 localități din mediul rural și urban;
– în procesul de sortare și distribuție a alimentelor s-au implicat 230 de voluntari;
„Carrefour România și Crucea Roșie au un scop comun: luptăm pentru o viață mai bună, o lume fară foame! Acest crez se regăsește în toate acțiunile Carrefour, încă din 2001, de la intrarea pe piața din România. Proiectele noastre au beneficii reale, cuantificabile, iar prin implicarea Fundației Internaționale Carrefour, impactul este cu atât mai mare.
Donarea unui pachet de făină sau a unei conserve poate părea un lucru lipsit de importanță pentru majoritatea oamenilor. Pentru miile de familii din România aflate în pragul sărăciei, acest ajutor primit devine vital în condițiile unei economii precare și a unei rate a somajului îngrijorătoare. Românii au înțeles acest lucru iar, prin magazinele sale din țară, Carrefour sprijină aceste inițiative și facilitează accesul clienților săi la punctele de colectare ale Crucii Roșii.” a declarat Andreea Mihai, director marketing la Carrefour România.
În județul Alba, în perioada mai – iulie 2012, 877 de familii, selectate in colaborare cu Serviciile sociale din cadrul Primariilor din localitatile Alba Iulia, Sebes, Cugir, Aiud, Teius, Blaj, Zlatna, Abrud, Ocna Mures, Campeni si Baia de Aries, precum şi cu Subfilialele de Cruce Roşie, au primit pachete alimentare a câte 12 kg fiecare.
Carrefour România este primul partener al Crucii Roșii Române care s-a alăturat proiectului Banca de Alimente. A oferit spații în toate magazinele sale de tip hipermarket din țară pentru amplasarea de recipienți de colectare a alimentelor cumpărate și donate de către cetățeni, precum și transportul acestora la depozitele Băncii de Alimente. Urne pentru colecta de bani au fost amplasate la casele de marcat ale magazinelor Carrefour. În prezent, proiectul Banca de Alimente se implementează în 24 de hipermarketuri Carrefour din Arad, Braila, Brasov, București, Buzau, Cluj, Constanța, Focșani, Iași, Oradea, Pitești, Sibiu, Suceava şi Drobeta Turnu Severin, precum și în supermarkturile Market din Bacău. Alimentele colectate în aceste judeţe sunt distribuite şi în celelalte localităţi din ţară către persoanele nevoiaşe. Până în luna ianuarie 2013, prin magazinele Carrefour au fost strânse 159.653 kg de alimente pentru proiectul Banca de Alimente a Crucii Roșii române.

Opinii - Comentarii
9 noiembrie: Ziua internaţională de luptă împotriva fascismului şi antisemitismului
La data de 9 noiembrie, în fiecare an, este marcată Ziua internaţională de luptă împotriva fascismului şi antisemitismului.
Reţeaua europeană UNITED, care luptă împotriva naţionalismului, rasismului, fascismului şi susţine migranţii şi refugiaţii, organizează o campanie la nivelul Europei pentru comemorarea trecutului şi pentru a protesta faţă de formele contemporane de fascism şi antisemitism, potrivit http://www.unitedagainstracism.org. Numeroase organizaţii pot participa la organizarea de concerte sau conferinţe, la trimiterea de scrisori de protest către strategii politici sau la găsirea unor modalităţi de exprimare a opiniilor cetăţenilor pentru combaterea fascismului şi antisemitismului.
Reţeaua UNITED este susţinută de peste 560 de organizaţii din 48 de state europene, conform https://afvn.nl.
În urma preluării puterii de către nazişti în Germania, în 1933, evreii au fost supuşi unui tratament discriminatoriu, însoţit de acte de violenţă. În data de 9 noiembrie 1938, a fost declanşat un pogrom împotriva evreilor pe tot cuprinsul Germaniei naziste, moment care a intrat în istorie sub denumirea de „Kristallnacht” („Noaptea de cristal”). Declanşat la Berlin, pogromul a fost organizat de trupele de intervenţie rapidă ale liderului nazist Adolf Hitler. Pe teritoriul Germaniei naziste au fost incendiate sinagogi, au fost sparte geamurile magazinelor evreieşti, cioburile de cristal fiind împrăştiate pe străzi. Numeroşi evrei au fost agresaţi fizic, alţii ucişi, iar peste 30.000 au fost trimişi în lagărele de concentrare de la Dachau, Sachsenhausen, Buchenwald, Birkenau sau Auschwitz. ”Noaptea de cristal” a rămas în istorie drept debutul simbolic al Holocaustului. Peste 7.000 de magazine au fost distruse şi 200 de sinagogi au fost arse în Germania nazistă şi Austria de către grupurile de nazişti. Circa peste 200.000 de evrei au părăsit Germania, până în septembrie 1939, iar proprietăţile lor au fost confiscate de guvernul nazist, conform http://dayagainstfascism.eu şi www.unitedagainstracism.org.
În Germania şi în ţările europene care s-au aflat sub ocupaţie nazistă, rămăşiţele multor lagăre de concentrare şi centre de execuţie au fost transformate în muzee şi monumente pentru a reaminti generaţiilor următoare despre ororile create de regimul nazist. Chiar şi în ţările care nu au fost implicate în Holocaust, guvernele şi organizaţiile supravieţuitorilor au construit, de asemenea, monumente şi muzee. Printre aceste organizaţii se numără Yad Yashem, Autoritatea pentru Comemorarea Martirilor şi Eroilor Holocaustului, care a fost înfiinţată în 1953 la Ierusalim, printr-un act al Parlamentului israelian pentru comemorarea evreilor ucişi de nazişti.
La 10 octombrie 2005, a fost inaugurat, la Bucureşti, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România ”Elie Wiesel”. Principalul obiect de activitate al institutului îl constituie cercetarea şi analizarea fenomenului Holocaustului, prin identificarea şi conservarea documentelor, publicaţiilor, din ţară şi din străinătate, privind Holocaustul şi constituirea unui depozit pentru păstrarea acestora, ca mărturii ale memoriei istorice a secolului al XX-lea. La 8 octombrie 2009, a fost inaugurat în capitală Memorialul Victimelor Holocaustului în România, un ansamblu aflat la intersecţia străzilor Anghel Saligny, Mihai Vodă, Ion Brezoianu şi Lipscani din Capitală. Ansamblul cuprinde o incintă memorială, două instalaţii cu pietre de mormânt desacralizate din cimitirele din Odessa şi Bucureşti, precum şi cinci sculpturi amplasate în jurul incintei centrale.
Sursa: agerpres.ro
Ştirea Ta
VIDEO ȘTIREA TA| Alba Iulia, ”raiul” șmecherilor pe 4 roți, după lăsarea serii. Demaraj în trombă și zgomote pe măsură, pe Bulevardul 1 Decembrie
VIDEO ȘTIREA TA| Alba Iulia, ”raiul” șmecherilor pe 4 roți, după lăsarea serii. Demaraj în trombă și zgomote pe măsură, pe Bulevardul 1 Decembrie
Locuitorii de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din municipiul Alba Iulia sunt exasperați de zgomotele, ca niște explozii, provocate de un șoferii teribiliști care sunt lăsați netulburați de nimeni după lăsarea serii.
Un citior al ziarulunirea.ro ne-a trimis o filmare cu un astfel de șofer care demarează în trombă de la semafoarele din zona Facultății de Teologie.
Omul spune că aceste întâmplări se petrec seară de seară și deranjează oamenii care locuiesc în zonă.
Această problemă nu este singulară, și în alte cartiere locuitorii plângându-se de zgomotele teribiliștilor cu mașini tunate.
Ştirea Ta
VIDEO ȘTIREA TA| Vandalism în pasajul subteran din Cetate: Mai mulți tineri se „distrează” distrugând panourile din tavan
VIDEO ȘTIREA TA| Vandalism în pasajul subteran din Cetate: Mai mulți tineri se „distrează” distrugând panourile din tavan
Mai mulți tineri au fost filmați în cursul lunilor septembrie și noiembrie 2022, în pasajul subteran care face legătura dintre Parcul Unirii și Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia, în timp ce lovesc panourile care compun tavanul.
Un cititor al ziarulunirea.ro ne-a trimis pe adresa redacției filmarea din care se pot observa scenele de vandalism.
Aceștia nu au părut deranjați de stricăciunea pe care au produs-o și au plecat mai departe lăsând panourile pe jos. Asemenea scene care relevă lipsa de educație de acasă și o nesimțire crasă sunt tot mai dese în Alba Iulia și în țară.
„Oare decât să distrugem, nu mai bine ne consumăm energia pentru lucruri folositoare?”, se întreabă albaiulianul care ne-a trimis imaginile
-
Ştirea Taacum 15 ore
VIDEO ȘTIREA TA| Alba Iulia, ”raiul” șmecherilor pe 4 roți, după lăsarea serii. Demaraj în trombă și zgomote pe măsură, pe Bulevardul 1 Decembrie
-
Actualitateacum 22 de ore
Un polițist și-a pierdut încărcătorul cu 15 gloanțe de la arma de serviciu. Era în prima zi de muncă
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
9 noiembrie: Ziua internaţională de luptă împotriva fascismului şi antisemitismului
-
Ştirea zileiacum 19 ore
Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa amendat de Poliția Locală pentru parcare neregulamentară. A contestat în instanță amenda și astăzi a pierdut procesul
-
Ştirea Taacum 16 ore
VIDEO ȘTIREA TA| Vandalism în pasajul subteran din Cetate: Mai mulți tineri se „distrează” distrugând panourile din tavan
-
Curier Județeanacum 5 ore
VIDEO| Neglijență pe o strada din Alba Iulia: O mașină blochează drumul după ce a ieșit din parcare și a lovit alt autoturism
-
Sportacum 4 ore
Astăzi, la Zlatna, la ora 17.00, în nocturnă, CS Ocna Mureș – Universitatea Craiova, meci de gală pentru în Cupa României
-
Actualitateacum 23 de ore
OFICIAL| Polițiștii locali ar putea avea puteri similare cu ale poliției naționale în cazul contravențiilor rutiere: Impact major în cazul parcărilor ilegale