Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

80.000 de teste de salivă pentru școlarii din județul Alba: Primul lot, distribuite joi, la nivel național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
80.000 de teste de salivă pentru școlarii din județul Alba: Primul lot, distribuite joi, la nivel național

Joi, primele teste de salivă comandate de statul român au sosit în țară, cu întârziere de o zi, testele fiind distribuite de urgență la nivel național.

Potrivit directorului DSP Alba, Alexandru Sinea, județului Alba i-ar reveni 80.000 de teste de salivă destinate elevilor din școli.

Anunțul a fost făcut de ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, la finalul ședinței din Parlament în cadrul căreia Guvernul Ciucă a primit votul de învestire.

„S-au semnat două ordine de distribuire a testelor în teritoriu, astăzi sunt distribuite 6,5 milioane de teste”, a explicat Cîmpeanu.

Testele fac parte dintr-un total de 12 milioane contractate pentru primul lot. Următorul lot de teste va ajunge în România în prima parte a lunii decembrie.

Potrivit regulilor stabilite de autorități, testarea periodică cu teste rapide antigen efectuate din proba de salivă se va realiza în prima și în a patra zi lucrătoare a săptămânii, înaintea începerii orelor de curs;

Testarea se va efectua în sala de clasă sau în alte spatii, sub îndrumarea cadrului medical sau a persoanelor responsabile desemnate din cadrul unității de învățământ, dar și la domiciliu, sub îndrumarea părinților.

Persoanele responsabile din cadrul unităților de învățământ vor fi instruite privind colectarea testelor cu rezultat pozitiv, acestea fiind considerate deșeuri medicale cu potențial infecțios.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea