Rămâi conectat

Actualitate

70 de percheziții în Alba și în alte 13 județe. Prejudiciu de 1.500.000 de euro din evaziune fiscală și spălare de bani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 70 de percheziţii, în 14 judeţe și în municipiul Bucureşti, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în evaziune fiscală și spălare de bani.

Miercuri, 16 decembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti efectuează 70 de percheziţii la sediile sociale și la punctele de lucru ale unor firme din judeţele Argeş, Vâlcea, Dâmboviţa, Prahova, Olt, Dolj, Teleorman, Giurgiu, Constanţa, Alba, Botoşani, Suceava, Satu Mare, Sibiu și din municipiul București.

Activitățile vizează membrii unei grupări infracționale care,  începând cu luna ianuarie a anului 2011, ar fi constituit un circuit economic fictiv, pentru a deduce cheltuieli nereale, micşorând astfel obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat.

Sumele obţinute ilicit ar fi fost supuse procesului de spălare de bani, fiind tranzacționate prin conturile unor societăţi de tip fantomă, special constituite în acest scop, care aveau ca obiect de activitate prestări de servicii, comercializare de cereale și anvelope.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 1.500.000 de euro.

La acțiuni participă şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, precum şi poliţişti specializați în combaterea criminalităţii organizate din Bucureşti, Vâlcea, Dâmboviţa, Prahova, Olt, Dolj, Teleorman, Giurgiu, Constanţa, Alba, Botoşani, Suceava, Satu Mare și Sibiu.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al S.R.I. și al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă. (V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea