7 martie: Antrenament de alarmare publică, la Sebeș. Sirenele vor răsuna între 10.00 – 11.00

Paul Voicu - Primar 2020

Primăria Municipiului Sebeş, prin Compartimentul Protecţie Civilă,  anunţă cetăţenii că în baza prevederilor Legii nr. 481 privind protecţia civilă, republicată, precum şi a actelor de autoritate ale instituţiilor cu atributiuni în domeniul protecţiei civile, prin grija structurilor de specialitate subordonate Primăriei, în data de 07.03.2018, între orele 10.00-11.00, se va executa un antrenament de alarmare publică prin acţionarea sirenelor de alarmă dispuse pe raza Municipiului Sebeş.

 Semnalele de alarmare acustică a populației, instituțiilor publice şi operatorilor economici, la apariţia situaţiilor de urgenţă, sunt:

ELIT

–  alarmă aeriană;  

–  alarmă la dezastre.

Mihail David - 2020

Durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute.

Tipurile de semnale de alarmare,  posibil a fi transmise vor fi următoarele :

1.  Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

2.   Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

 Informăm pe această cale cetățenii şi operatorii economici, că acesta este un exercițiu de alarmare publică, integrat într-o activitate planificată la nivel național  şi care  se va desfășura  lunar, pe parcursul anului 2018, în prima zi de miercuri din lună, între orele 10.00-11.00.

 Populația nu trebuie să intre în panică, fiind vorba  de un exercițiu prin care se dorește mediatizarea şi cunoașterea semnificației semnalelor acustice care pot fi transmise prin intermediul sirenelor.              .

În cadrul exerciţiului, vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autoritățile locale, cât şi modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul municipiului precum şi audibilitatea acestora.                     

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...