Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

65.000 de lei pentru susținerea și promovarea culturii scrise. Propunerea, pe masa consilierilor locali, în ședință

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

65.000 de lei pentru susținerea și promovarea culturii scrise. Propunerea, pe masa consilierilor locali, în ședință

În cadrul ședinței de Consliu Local, ce va avea loc în data de 27 aprilie 2023, se va vota și alocarea în bugetul general de venituri și cheltuieli pe anul 2023 al Municipiului Alba Iulia a sumei totale de 65.000 lei pentru susținerea și promovarea culturii scrise.

”într-o lume a globalizării culturale este necesară racordarea și promovarea permanentă a valorilor, ideilor și culturii românești la cultura europeană. Valorile materiale și spirituale care constituie esența culturii românilor sunt de o importanță deosebită. Prin formă scrisă numeroși autori au expus și transmis idei către generațiile contemporane și viitoare, contribuind la conturarea identității naționale, la transmiterea multitudinii și varietății valorilor, tradițiilor, personalităților culturale marcante”, se arată în referatul de aprobare al proiectul de hotărâre.

Autoritățile administrației publice centrale și locale, precum și instituțiile publice pot acorda sprijin financiar’, parțial sau integral, singure ori în parteneriat, pentru editarea unor publicații având caracter literar-artistic, cultural, istoric, tehnico-științific, editate pe orice fel de suport. Sumele reprezentând sprijinul financiar acordat pot acoperi costurile de editare și drepturile de autor, până la integral.

Pentru derularea procedurilor de selecție a publicațiilor ce se încadrează în acțiunile de susținere și promovare a culturii scrise, respectiv acordarea de finanțări este necesară aprobarea alocării în bugetul local al Municipiului Alba Iulia a sumei totale de 65.000,00 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 19 MAI 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 19 MAI 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS Mai multe instituţii publice din Alba anunță posturi vacante la data de 19 MAI 2024 și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea