Rămâi conectat

Actualitate

640 de produse pirotehnice confiscate de poliţişti, în Alba Iulia și Sebeș

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În data de 13 decembrie a.c., ora 15,00, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba – Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, în colaborare cu specialişti ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale – Grupa Pirotehnică, în baza unui plan de acţiune privind comercializarea și utilizarea articolelor pirotehnice, au efectuat controale în pieţele din municipiul Alba Iulia.

În urma acestora, în piaţa agroalimentară din Cartierul Cetate, au fost identificați trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 48 de ani, toţi domiciliaţi în Alba Iulia, care aveau asupra lor şi ofereau spre vânzare articole pirotehnice (420 de pocnitori din categoria I, Mini 1 Shot), fără a fi autorizaţi de către ITM Alba şi organele de poliţie, conform Legii 126/1995.

Tot vineri, în jurul orei 20.45, o patrulă mixtă formată dintr-un poliţist de ordine publică din cadrul Poliţiei municipiului Sebeş şi un jandarm din cadrul Secţiei de Jandarmi Sebeş, aflaţi în executarea serviciului de menţinere a ordinii şi liniştii publice, au identificat doi minori de 13 şi respectiv 14 ani, ambii din municipiul Sebeş, care aveau asupra lor cantitatea de 220 bucăţi articole pirotehnice, care au fost confiscate.

În ambele cauze se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă pedepsită de art.37, alin. 3, din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea