Rămâi conectat

Curier Județean

600 de pachete gratuite cu produse de igienă, pentru comunitățile marginalizate din Alba Iulia, prin proiectul MICESA

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Produsele de igienă vor ajunge la sute de familii din arealul proiectului „Măsuri Integrate de Combatere a Excluziunii Sociale în comunitățile marginalizate din Municipiul Alba Iulia – MICESA“.

Achiziția serviciilor de furnizare a materialelor s-a încheiat zilele trecute, așa că, echipa proiectului va începe distribuirea primelor pachete familiilor care locuiesc în comunitățile vizate de proiect: străzile Vasile Goldiș, Gladiolelor, Gheorghe Pop de Băsești, o parte a bulevardelor Transilvaniei și Revoluției 1989 și o parte a cartierului Pâclișa.

Pachetele vor fi distribuite în tranșe, până cel târziu în 17 septembrie 2020, data de încheiere a proiectului.

Fiecare din cele 600 de pachete conține următoarele produse: săpun lichid, șampon universal, gel de duș, pastă de dinți, periuță de dinți, dezinfectant universal, mască reutilizabilă bumbac, mănuși de protecție din bumbac, reutilizabile.

Costurile pachetelor se ridică la 24.876 lei, la care se adaugă TVA și sunt asigurate integral din bugetul proiectului.

Este doar una dintre pârghiile folosite de Primăria Municipiului Alba Iulia, prin proiectul MICESA, pentru limitarea contractării și transmiterii virusului COVID-19, dovedit fiind faptul că măsurile de igienă personală și igienizare a locuințelor sunt un aliat de nădejde în această luptă.

„Lupta cu noul coronavirus nu ar trebui să se dea în spitale. Doar spiritul comun al solidarității și responsabilității noastre, a tuturor, ne pot aduce în poziția de învingători. E responsabilitatea noastră, ca administrație locală să luăm măsuri concrete, prin care să venim în sprijinul categoriilor sociale vulnerabile și, în același timp, ne implicăm în asigurarea stării de sănătate a comunității locale. De această dată, avem grijă și de «sănătatea» bugetului local, întrucât sumele sunt asigurate dintr-un proiect cu finanțare europeană“ – Voicu PAUL, viceprimar cu atribuții de primar al Municipiului Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

10-12 mai: Târgul de cArte Alba Transilvania la Alba Iulia: Lansări de carte, concerte, recitaluri și conferințe pe esplanada Muzeului Național al Unirii

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Târgul de cArte Alba Transilvania la Alba Iulia: Lansări de carte, concerte, recitaluri și conferințe pe esplanada Muzeului Național al Unirii Alba Iulia se pregătește pentru cea de-a XV-a ediție a Târgului de carte Alba Transilvania care va avea loc în data de 10-12 mai, pe esplanada Muzeului Național al Unirii.  Trei zile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea