Rămâi conectat

Actualitate

6 șoferi rămân zilnic fără permis în județul Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nu mai puțin de 6 șoferi rămân zilnic fără permis în județul Alba, potrivit ultimului bilanț al IPJ pe primele trei trimestre din anul 2012. Au fost reţinute în total anul acesta 1.716 permise de conducere şi au fost retrase 960 certificate de înmatriculare.

În ceea ce privește amenzile, polițiștii de la Rutieră au aplicat zilnic peste 150 de amenzi șoferilor care nu au respectat regulile de circulație.În primele 9 luni din 2012 au fost aplicate 41.136 contravenţii, din care 18.117 contravenţii pentru depăşirea vitezei. S-au înregistrat 141 infracţiuni în care şoferul conducea pe drum public având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Accidentele grave produse în acestă perioadă pe raza județului au provocat 15 morți, 90 de răniți grav și 33 de răniți ușor. În mediul urban s-au produs 51 de accidente, soldate cu 3 morţi, 56 de răniţi grav, 17 răniţi uşor. În mediul rural s-au produs 39 accidente, soldate cu 12 morţi, 34 răniţi grav, 16 răniţi uşor.
Cele mai multe accidente s-au produs pe DN1, tronsonul Apoldu-Sebeş-Alba Iulia-Aiud-Unirea şi DN7, tronsonul Sebeş-Deva.
Alba este din punctul de vedere al criminalității sub media pe țară, potrivit ultimului bilanț al IPJ pe primele trei trimestre din anul 2012.

Cu doar 806 de angajaţi, număr în uşoară creştere faţă de anul precedent, Inspectoratul Județean de Poliție Alba reușește să mențină un climat de siguranță pentru locuitorii județului nostru. Cele mai frecvente neajunsuri ale poliţiştilor sunt salarilei în scădere, carburantul insuficient pentru maşini, personal insuficient în anumite localităţi.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea