Rămâi conectat

Cultură Educație

6-8 iunie 2019: Evenimente multi-art la Târgul de Carte Alba Transilvana din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

În perioada 6-8 iunie 2019, Alba Iulia va fi gazda celei de-a XII-a ediții a Târgului de Carte Alba Transilvana, un eveniment cu și despre carte organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba.

Desfășurat sub sloganul Cartea care te cucerește Târgul de Carte Alba Transilvana din acest an va aduce în fața publicului o paletă largă de manifestări culturale menite să promoveze cartea, noile apariții editoriale și editurile prezente.

Pentru publicul atras în egală măsură de carte și arte, Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba propune două evenimente multi-art ce aduc în fața celor prezenți atât cărți deosebit de valoroase cât și expoziții de artă și momente muzicale susținute de artiști importanți ai județului Alba.

Prima zi a târgului, joi 6 iunie 2019, la ora 18:00, Muzeul Principia din Alba Iulia va găzdui primul eveniment multi-art din cadrul Târgului de Carte Alba Transilvana, intitulat Culorile sufletului meu. Evenimentul este un omagiu adus artistei – fenomen Georgeta Țălnar, care în scurta sa perioadă de creație a lăsat o uimitoare galerie de creații plastice, atât ca număr cât și ca valoare. Evenimentul va cuprinde lansarea cărții Culorile sufletului meu și a albumului de artă cu creațiile Getei Țălnar dar și o expoziție ce va cuprinde 20 dintre cele mai reprezentative lucrări ale artistei. Cartea, albumul și expoziția vor fi prezentate de prof.univ.dr. Diana Câmpan și de fiul artistei George Țălnar. Evenimentul va fi însoțit de un recital la flaut al artistului albaiulian Adonis Adam.

A doua zi a Târgului de Carte Alba Transilvana, în 7 mai 2019, la Spațiul de evenimente al Casei de Cultură a Sindicatelor, începând cu ora 15:00, iubitorii lecturii dar și ai muzicii clasice vor putea audia în cadrul lansărilor de carte bilingvă româno-franceză, un recital de chitară clasică al grupului Trio Alla Breve format din profesori de chitară ai Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia.

În cea de-a treia zi a târgului de carte organizatorii propun un eveniment multi-art susținut de Centrul Cultural ,,Liviu Rebreanu” și Fundația Inter-Art din Aiud. Începând cu orele 16:00, la spațiul de evenimente al Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia vor avea loc lansări de carte iar de la ora 18:00 la Secția Museikon a Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia va avea loc vernisajul expoziției de artă plastică Cartea magică, autor Elena Cristea.

Intrarea la evenimente este liberă iar organizatorii vor pune la dispoziția publicului numeroase surprize pe toată perioada de desfășurare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea