Rămâi conectat

Ştirea zilei

570 de hectare de fond forestier vor putea fi exploatate. Romsilva reabilitează 2 drumuri forestiere pe raza localității Feneș – Zlatna

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Două drumuri forestiere, cu o lungime totală de 3,9 kilometri, aflate pe raza localității Feneș – Zlanta, vor fi reabilitate de către Regia Națională a Pădurilor „Romsilva” prin Direcția Silvică Alba.

Potrivit proiectului, cele două drumuri accesibilizează un fond forestier de peste 570 ha de fond forestier aflat în proprietatea statului.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba a anunţat luarea deciziei etapei de încadrare, fără evaluarea impactului asupra mediului în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectele „Reabilitare drum forestier Valea Dâmbăului, propus a fi amplasat în UP VII Feneş, ua 113D”, şi „Reabilitare drum forestier Feneşasa, propus a fi amplasat în UP VII Feneş, ua 114 D”, titular Direcţia Silvică Alba.

Drumul forestier Feneşasa în lungime de 3,1 km este situat în nord vestul localităţii Feneş, localitate ce este în subordinea administrativă a oraşului Zlatna, judeţul Alba, fiind racordat la drumul forestier axial Feneş-Groza.

Drumul accesibilizează 464,35 ha de fond forestier, din care 463,90 ha fond forestier proprietate publică de stat şi 0,45 ha fond forestier aflat în alt tip de proprirtate. Lungimea drumului forerstier ce urmează a se reabilita în această etapă este de 2,9 km, iar lăţimea medie a părţii carosabile este de 3 metri (cu supralărgiri).

Drumul forestier Valea Dâmbăului în lungime de 0,9 km este situat în nord vestul localităţii Feneş, localitate ce este în subordinea administrativă a oraşului Zlatna, judeţul Alba, fiind racordat la drumul forestier Feneşasa.

Acesta accesibilizează 111,92 ha de fond forestier proprietate publică de stat. Lungimea ce urmează a se reabilita în această etapă este de 980 m, iar lăţimea medie a părţii carosabile este de 3 metri (cu supralărgiri).

Pe traseul actual al celor două drumuri forestiere există podeţe tubulare cu diametru de la 0,60 la 1,00 m, precum şi podeţe dalate. Se vor înlocui podeţele degradate şi înfundate şi se vor repara podeţele aflate în stare mai bună.

De asemenea, pentru siguranţa circulaţiei si exploatarea raţională a drumului se vor prevede stâlpi de dirijare din lemn de foioase şi indicatoare pentru orientarea şi reglementarea circulaţiei (de avertizare pentru locurile periculoase, de interzicere, de sens obligatoriu, de orientare şi diverse).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea