Rămâi conectat

Curier Județean

5-15 mai: „Sărbătoarea Libertăţii” 2017, la Blaj. Paradă cu torțe și călăreți, teatru, expoziții, seara olimpicilor și spectacol folcloric. PROGRAMUL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Piese de teatru, concerte de muzică populară şi clasică, parada cu călăreţi şi torţe, lansări de carte, expoziţii şi sesiuni de comunicări ştiinţifice fac parte din programul pe care organizatorii l-au pregătit pentru ediţia din acest an a „Sărbătorii Libertăţii”, care marchează împlinirea a 169 de ani de la Marea Adunare Naţională de pe Câmpia Libertăţii Blaj, din 3-15 mai 1848.

Deoarece Câmpia Libertăţii este în reabilitare, s-a renunţat, în acest an, la găzduirea etapei zonale a Festivalului „Cultură Pentru Cultură”. Ca de obicei, autorităţiile locale vor premia cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie, un alt eveniment de acest gen fiind premierea elevilor care au reprezentat Blajul la olimpiadele şcolare.

În acest an, în cadrul manifestărilor au fost incluse şi două evenimente desfăşurate în această săptămână: Seara Campioanelor şi Festivalul Speoarta. „Sărbătoarea Libertăţii” 2017 este organizată de Primăria şi Consiliul Local Blaj.

 

PROGRAM „SĂRBĂTOAREA LIBERTĂŢII” 2017

Vineri – Duminică, 5-7 mai 2017

– Festivalul de Artă Fotografică „Speoarta” – Centrul Cultural „Iacob Mureşianu”;
– Desfăşurarea de activităţi specifice speologiei şi alpinismului pentru copii – Parcul „Avram Iancu”.

Sâmbătă – Duminică, 6-7 mai 2017

– Simpozionul Naţional de Geografie – Colegiul Naţional „Inochentie Micu Clain”.

Luni, 8 mai 2017

– Ora 18.00 – Teatru de comedie: „Omul cu mârţoaga” (Teatrul Naţional Bucureşti) – Centrul Cultural „Iacob Mureşianu”.

Marţi, 9 mai 2017

– Ora 13.00 – Sărbătorirea cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsătorie;
– Ora 18.00 – Seara Olimpicilor – Colegiul Naţional „Inochentie Micu Clain”.

Miercuri, 10 mai 2017

– Ora 13.00 – Vernisajul expoziţiei documentare „Regii României în presa ardeleană”, în colaborare cu Muzeul Unirii Alba Iulia – Muzeul de Istorie „Augustin Bunea” Blaj.

Joi, 11 mai 2017

– Ora 11.00 – Vernisajul expoziţiei de mărci poştale „Jocurile Olimpice de Vară”, autor Walter Miss – Biblioteca „Şcoala Ardeleană” Blaj;
– Ora 20.00 – Parada cu călăreţi şi torţe – Centrul Municipiului Blaj.

Vineri, 12 mai 2017

– Ora 18.00 – Lansare album fotografic „Crescendo 10 ani. O poveste cu prieteni” şi concert aniversar „Crescendo”, profesor Adrian Solomon – Centrul Cultural „Iacob Mureşianu”.

Luni – Vineri, 8-12 mai 2017

– Cupa „Inochentie Micu Clain”, ediţia a X-a: competiţii sportive de fotbal, baschet, tenis de masă, volei, cu participarea tuturor şcolilor din Blaj – Colegiul Naţional „Inochentie Micu Clain”.

Sâmbătă, 13 mai 2017

– Ora 10.00 – Depunere de coroane – Esplanada Catedralei Mitropolitane Blaj, Piaţa 1848;
– Ora 11.00 – Lansare de carte: „Nu ne mai vrea pământul”, poeme de Emilia Amariei, organizată împreună cu Uniunea Scriitorilor Mureş, Protopopiatul Greco Catolic Blaj, ASTRA Blaj – Liceul Tehnologic „Ştefan Manciulea” Blaj;
– Ora 19.00 – Seară de teatru: „Florin Piersic pur şi simplu” – Centrul Cultural „Iacob Mureşianu”.

Duminică, 14 mai 2017

– Ora 18.30 – Spectacol Folcloric, cu participarea Centrului Cultural „Augustin Bena” Alba Iulia – Centrul Cultural „Iacob Mureşianu”.

Luni, 15 mai 2017

– Ora 10.00 – Sesiune de comunicări şi referate „Blajul şi idealul Revoluţiei de la 1848”, organizată de ASTRA – Centrul Cultural „Iacob Mureşianu”;
– Ora 13.00 – Concurs de poezie patriotică „Noi suntem români”, organizat de ASTRA – Colegiul Naţional „Inochentie Micu Clain”.

(A.M.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu Un accident s-a produs în 20 aprilie, în jurul orei 14:00, în Alba Iulia, pe strada Tudor Vladimirescu. Din fericire, persoanele implicate nu au fost rănite. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea măsurilor specifice, cu două autospeciale, la un accident […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea