Rămâi conectat

Curier Județean

400 de „prizonieri” ai zăpezii din Căpud–Teiuş, eliberaţi după 36 de ore de izolare UPDATE

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Angajaţii ISU şi ai Jandarmeriei au fost solicitaţi să intervină la Căpud (Teiuş), pentru a deloca drumurile de acces din localitate spre Teius si Mihalt. Din cauza ninsorii abundente şi a proastei gestionări a situaţiei de către autorităţile din Teiuş, circa 400 de locuitori din Căpud sunt izolaţi de circa 36 de ore.

Până luni seară, la ora 15.30 în Căpud nu a ajuns niciun utilaj de deszăpezire, deşi reprezentantul Primăriei Teiuş, viceprimarul Cosmin Giurgiu, a promis în repetate rânduri, deopotrivă localnicilor blocaţi cât şi reprezentanţilor presei, că un utilaj va interveni pe parcursul zilei de sâmbătă.

Florin Roman, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, aflat la Căpud pentru coordonarea activităţii de degajare a drumului, a declarat pentru ziarul “Unirea” că acum (ora 16.00) la Căpud se lucrează cu utilajele de deszăpezire, iar apoi angajaţii ISU şi ai Jandarmeriei Alba vor interveni cu lopeţi.

Roman a subliniat că nimeni nu va pleca de acolo până drumul nu va fi redeschis, iar lucrurile vor reintra în normalitate.

Unii dintre cei rămaşi blocaţi sâmbătă departe de casă au fost nevoiţi să se deplaseze pe jos, cu copii, până la gara din Teiuş, unde au luat trenul către propria casă, abandonându-şi autoturismul în Căpud, dar reuşind astfel să ajungă luni dimineaţă la locul de muncă.

Din fericire nu s-a înregistrat nicio urgenţă medicală, întrucât ambulanţa nu ar fi putut ajunge în Căpud şi Peţelca. Zăpada măsoară acum cel puţin 30 de cm şi este îngheţată.

“Autogrederul nostru nu poate trece de nămeţii de zăpadă de pe drum. Am cerut si am obţinut sprijinul colegilor de la Drumuri Naţionale, care vor interveni să ne ajute. Am cerut şi ajutorul ISU si al Jandarmeriei.

Încercăm sa scoatem din izolare Capudul! In trei ore speram sa îl deblocam si sa scoatem din izolare oamenii pentru a avea acces măcar maşinile de teren si sa poate ajunge maşinile de alimente, sau Doamne Fereste, Salvarea sau Pompierii”, a precizat Florin Roman.

UPDATE: Potrivit ISU Alba, începând cu ora 17.15 drumul între Căpud şi Peţelca a fost deblocat pe un singur sens de mers.

Florin Roman, viepreşedintele CJ Alba,  a declarat că au reuşit cu ajutorul celor de la Drumuri Naţionale să  deblocheze  căile de acces din Căpud înspre Teiuş si Mihalt. A fost curăţată doar o singură bandă de carosabil. Roman a mai spus că i-a solicitat primarului din Teiuş ca mâine să îi aducă la Căpud pe beneficiarii de jutor social, ce prestează muncă în folosul comunităţii, pentru a distribui sare pe un tronson de drum în rampă pe care încă se circulă cu dificultate.

Urmează ca în cursul zilei de mâine carosabilul să fie curăţat şi să devină practicabil pe ambele sensuri.

UPDATE marţi 11 decembrie ora 15.00: Florin Roman ne-a anunţat că drumul de la Capud este acum deblocat complet dupa ce azi s-a intervenit cu TAF-ul! „Oamenii sunt complet scosi din izolare!” a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea