Ziarul Unirea

400 de „prizonieri” ai zăpezii din Căpud–Teiuş, eliberaţi după 36 de ore de izolare UPDATE

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Angajaţii ISU şi ai Jandarmeriei au fost solicitaţi să intervină la Căpud (Teiuş), pentru a deloca drumurile de acces din localitate spre Teius si Mihalt. Din cauza ninsorii abundente şi a proastei gestionări a situaţiei de către autorităţile din Teiuş, circa 400 de locuitori din Căpud sunt izolaţi de circa 36 de ore.

Până luni seară, la ora 15.30 în Căpud nu a ajuns niciun utilaj de deszăpezire, deşi reprezentantul Primăriei Teiuş, viceprimarul Cosmin Giurgiu, a promis în repetate rânduri, deopotrivă localnicilor blocaţi cât şi reprezentanţilor presei, că un utilaj va interveni pe parcursul zilei de sâmbătă.

ELIT

Florin Roman, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, aflat la Căpud pentru coordonarea activităţii de degajare a drumului, a declarat pentru ziarul “Unirea” că acum (ora 16.00) la Căpud se lucrează cu utilajele de deszăpezire, iar apoi angajaţii ISU şi ai Jandarmeriei Alba vor interveni cu lopeţi.

Roman a subliniat că nimeni nu va pleca de acolo până drumul nu va fi redeschis, iar lucrurile vor reintra în normalitate.

Unii dintre cei rămaşi blocaţi sâmbătă departe de casă au fost nevoiţi să se deplaseze pe jos, cu copii, până la gara din Teiuş, unde au luat trenul către propria casă, abandonându-şi autoturismul în Căpud, dar reuşind astfel să ajungă luni dimineaţă la locul de muncă.

Din fericire nu s-a înregistrat nicio urgenţă medicală, întrucât ambulanţa nu ar fi putut ajunge în Căpud şi Peţelca. Zăpada măsoară acum cel puţin 30 de cm şi este îngheţată.

“Autogrederul nostru nu poate trece de nămeţii de zăpadă de pe drum. Am cerut si am obţinut sprijinul colegilor de la Drumuri Naţionale, care vor interveni să ne ajute. Am cerut şi ajutorul ISU si al Jandarmeriei.

Încercăm sa scoatem din izolare Capudul! In trei ore speram sa îl deblocam si sa scoatem din izolare oamenii pentru a avea acces măcar maşinile de teren si sa poate ajunge maşinile de alimente, sau Doamne Fereste, Salvarea sau Pompierii”, a precizat Florin Roman.

UPDATE: Potrivit ISU Alba, începând cu ora 17.15 drumul între Căpud şi Peţelca a fost deblocat pe un singur sens de mers.

Florin Roman, viepreşedintele CJ Alba,  a declarat că au reuşit cu ajutorul celor de la Drumuri Naţionale să  deblocheze  căile de acces din Căpud înspre Teiuş si Mihalt. A fost curăţată doar o singură bandă de carosabil. Roman a mai spus că i-a solicitat primarului din Teiuş ca mâine să îi aducă la Căpud pe beneficiarii de jutor social, ce prestează muncă în folosul comunităţii, pentru a distribui sare pe un tronson de drum în rampă pe care încă se circulă cu dificultate.

Urmează ca în cursul zilei de mâine carosabilul să fie curăţat şi să devină practicabil pe ambele sensuri.

UPDATE marţi 11 decembrie ora 15.00: Florin Roman ne-a anunţat că drumul de la Capud este acum deblocat complet dupa ce azi s-a intervenit cu TAF-ul! „Oamenii sunt complet scosi din izolare!” a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba.

 

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

A prezentat polițiștilor un permis de conducere italian, care se presupune că este fals. Tânăr din Lunca Mureșului, CERCETAT de polițiști

Polițiștii din Ocna Mureș au oprit, în data de 11 ianuarie, un tânăr din comuna Lunca Mureșului, care a prezentat… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

FOTO| Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba a fost RENOVATĂ pentru iubitorii de carte, cu dizabilități

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba este instituția publică de cultură care are rolul de a gestiona documente și baze de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

FOTO| Veteranul de război Gheorghe Tamaș din Daia Română, sărbătorit la 98 de ani de reprezentanți ai Armatei Române și oficialități

Veteranul de război Gheorghe Tamaș din Daia Română a fost omagiat la împlinirea venerabilei vârste de 98 de ani de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Nevoie URGENTĂ de donatori la Centrul de Transfuzie Alba: Ce grupe de sânge au stoc insuficient

Centrul de Transfuzie Sanguină Alba face un apel către cetățenii județului, pentru a dona de urgență sânge, în special cei… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

13 ianuarie: Exponatul lunii la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Depozitul de bronzuri de la Gâmbaș

Miercuri, 13 ianuarie 2021, ora 1100, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi vernisat exponatul lunii ianuarie: Depozitul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Primăria Sebeș continuă procedurile reabilitarea şi revitalizarea Parcului Arini. Licitația pentru proiectare a fost publicată în sistemul de achiziții publice

Primăria Sebeș continuă procedurile reabilitarea şi revitalizarea Parcului Arini. Licitația pentru proiectare a fost publicată în sistemul de achiziții publice… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

1 comentariu

gheorghe 11 decembrie 2012 at 0:02

haideti sa fim destepti si sa ne organizam pentru iarna asta macar noi cei din judetul alba.

1. detinatorii de snowmobile din arieseni, sureanu, garda, si alte zone ar putea fi chemati la o discutie cu isu sau consiliu judetean pentru asigurarea unei permanente in aceste 3-4 luni de iarna.

la nivelul judetului eu cred ca se strang cel putin 10

2. detinatrii de jeepu-uri echipate de iarna la fel pot fi convocati – se strang cel putin 50 de jeepuri in tot judetul.

3. pentru soferii voluntari e nevoie doar de benzina, o apa si un sandwici

4. localitatile care sunt cu risc sa fie izolate trebuie notate pe harta judetului pentru a fi tot timpul pregatiti sa se intervina.

5. in caz ca drumurile sunt blocate si sunt prinsi in trafic soferi sau soferi de tir sau autocare cu turisti, automat in cea mai apropiata localitate trebuie deschisa sala de sport, scoala sau gradinita sau biserica si oamenii sa fie asteptati cu un ceai cald, paturi si dupa posibilitati un sandwici.

restul cu utilajele mari, vole si alte masini sa se ocupe autoritatile.

la fiecare primarie sa se faca lista cu 3-4 cetateni care sa sigure permanenta.

_______
si ca sa fiu rau

1. in situatii imposibile degeaba se trimit jandarmi sau oameni cu lopeti pentru ca doar vor degera asa cum s-a intamplat anul trecut.

2. persoanele care au nevoie de ajutor pot fi transportati 5- 10 km cu snomobilul pana la ambulanta, ca sa nu mai fie cazuri cand ambulanta a ramas inzapezita.

______

Comentariile sunt oprite