4-6 noiembrie: Conferința Internațională ”Managementul Carierei” – cel mai mare eveniment de orientare în carieră pentru studenți, organizat la UAB. PROGRAM

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

uabÎn perioada 4-6 noiembrie 2015, la Universitatea ”1 Decembrie 1918”  din Alba Iulia se va desfășura Conferința Internațională ”Managementul Carierei”. Evenimentul a ajuns la a treia ediție și se bucură de un mare succes în rândul tuturor celor interesați de dezvoltarea carierei și dezvoltare personală (studenți, angajați, angajatori, alte categorii de persoane interesate).

La conferință vor fi prezente atât persoane din țară cât și din străinătate, respectiv reprezentanți ai Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu, Universității Româno – Germane dinSibiu, Universității din Petroșani, Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universității din Oradea, Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Academia de Studii Economice din București, Universitatea din Czestochowa (Polonia), Hebrew University of Jerusalem (Israel).

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Prima zi a conferinței cuprinde trei workshop-uri, respectiv: ”De pe băncile universității către profesionalism și performanță”, Workshop dedicat studenților, invitat: Dl. Tiberiu Țăran, Director General al Hotelului „Cetate” din Alba Iulia; Reconversia profesională: realitate sau vis? Model de bună practică, speaker: Dna. Laura Popescu, personal trainer; Workshop despre primii pași spre succesul în carieră, trainer: Dl. Felix Crișan, Co-fondator Netopia.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Pe parcursul celei de a doua zile, studenții vor avea șansa să audieze, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, prelegeri ale unor recunoscuți specialiști în domeniul resurselor umane și antreprenoriat, respectiv: Ing. dr. Ioan Popa, Director General, TRANSAVIA S.A.;  Iulia Săvuțiu, manager resurse umane, S.C.Verla SRL, Freelancer; Dr.ing. Adrian Gherasin, Manager Mentenanță,  Oana Tatiana, Manager Resurse Umane, Star Transmission Cugir;  Felix Crișan, Co-fondator Netopia; Compania IPEC, Claudia Bica, Şef Departament Resurse Umane.

În cea de-a doua zi a conferinței sunt așteptați peste 500 de participanți (similar cu numărul participanților ediției de anul trecut), în cea mai mare parte studenți ai Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, de la toate facultățile și specializările existente.

A treia zi va cuprinde o sesiune plenară de prezentare a unor lucrări științifice în domeniul managementului carierei, sesiune care va debuta cu prezentarea Municipiului Alba Iulia pentru invitații din țară și din străinătate, moment prezentat de către Conf.univ.dr. Mihai Gligor, Director al Departamentului de Istorie al UAB.

În continuarea sesiunii științifice, va avea loc Masa rotundă cu tema: Parteneriatul Universitate-absolvent-angajator. Modele de succes în carieră în comunitatea albaiuliană, la care sunt așteptați studenți, absolvenți, angajatori, cadre didactice, precum și toți cei interesați.

Ca și la ediția de anul trecut, această masă rotundă beneficiază de implicarea membrilor Asociației Alumni UAB și va fi moderată de către Dl. Drd. Lucian Docea, manager proiect, care cunoaște foarte bine realitățile pieței muncii, fiind un colaborator constant al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pe parcursul ultimilor ani.

Programul va fi încheiat cu teleconferința ”Helping clients make better career decision”, destinată specialiștilor în consiliere vocațională, susținută de către Dl. Prof. Itamar Gati, Phd., Hebrew University, Israel.

Organizatorii îi așteaptă pe toți cei interesați de activitățile conferinței. Participarea este gratuită, condiționată de ridicarea unei invitații de participare de la sediul organizatorului CICOC-UAB (Alba Iulia, Rectorat-Palatul Apor, Parter). Invitațiile se pot ridica în zilele de 30 octombrie, 2 și 3 noiembrie, în intervalul 08.00-16:00. Participanții la conferință vor primi certificate de participare.

PROGRAM

CONFERINȚA ,,MANAGEMENTUL CARIEREI” Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

4 noiembrie 2015

10:00-12:00 – Tiberiu Țăran, Director General al Hotelului Cetate din Alba Iulia, Sala: Aula Mică

De pe băncile universității către profesionalism și performanță, Workshop dedicat studenților

10:00-12:00 – Laura Popescu, personal trainer

Reconversia profesională: realitate sau vis? Model de bună practică, Sala Senatului UAB

14:00-16:00 – Felix Crișan, Co-fondator Netopia, Workshop despre primii pași spre succesul în carieră, Sala A9

5 noiembrie 2015

Participarea la conferință în ziua de 5 noiembrie este condiționată de ridicarea invitației de participare (gratuită) de la sediul CICOC-UAB (Palatul Apor, parter), începând cu data de 30.11.2015

08:30- 09:00: Înregistrarea participanților la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia

09:00-09:30 – Deschiderea Conferinței. Cuvânt de bun venit din partea organizatorilor și a invitaților

09:30- 10:30 – Iulia Săvuțiu, Manager resurse umane, S.C.Verla SRL, Freelancer

10:30-11:40 – Dr.ing. Adrian Gherasin, Manager Mentenanță, Oana Tatiana, Manager Resurse Umane

Star Transmission Cugir

11:40-12:00 Coffee break (incinta Casei de Cultură a Sindicatelor)

12:00-14:00 – Dr. Ioan Popa, Director General, TRANSAVIA S.A.

14:00-14:30 – Sandwich break

14:30-15:30 – Felix Crișan, Co-fondator Netopia

15:30-15:40 – Coffee break

15:40-16:40 – Compania IPEC, Claudia Bica, Şef Departament Resurse Umane

16:40-17:00 Închiderea primei zile a Conferinței. Acordarea certificatelor de participare

6 noiembrie 2015

09:00-09:30, Sala Senatului UAB

Welcome in Alba Iulia!

Prezentare a Municipiului Alba Iulia pentru invitații din țară și străinătate

Prezintă: Conf.univ.dr. Mihai Gligor, Director al Departamentului de Istorie al UAB

09:30-10:00, Sala Senatului UAB – Deschidere sesiune de prezentare lucrări științifice

10:00-12:30, Sala Senatului UAB; Prezentarea lucrărilor pe secțiuni

12:30-14:00, Sala Senatului UAB; Masă rotundă cu tema: Parteneriatul Universitate-absolvent-angajator. Modele de succes în carieră în comunitatea albaiuliană

Invitați: studenți, absolvenți, angajatori; Moderator: Ec. Lucian Docea

13:00-14:00, Sala Aula Mică; Tele-conferință Helping clients make better career decision destinată specialiștilor în

consiliere vocatională; Speaker: Prof.Itamar Gati, Phd., Hebrew University, Israel

Conferința Internațională ”Managementul Carierei este organizată de către Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (CICOC-UAB), coordonat de Dir.Conf.univ.dr. Larisa Dragolea, împreună cu Universitatea Czestochowa din Polonia, Consiliul Județean Alba și Primăria Municipiului Alba Iulia. Partenerii manifestării sunt: Centrul Europe Direct Alba Iulia, ANTREC Filiala Alba, Hotel Transilvania, Asociația ALUMNI-UAB, Fundația Comunitară Alba, Pensiunea Poarta Raiului, DN Agrar, Pensiunea Casa Bună Gârbova, AJOFM Alba, Fundația PAEM, Liga Studenților UAB.

 

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325