Rămâi conectat

Ştirea zilei

300 de lei, taxă specială pentru desfacerea căsătoriei prin divorţ

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Aleşii locali din Cugir sunt chemaţi printr-un proiect de hotărâre al Primăriei să-şi dea acordul în legătură cu înfiinţarea unei taxe speciale pentru soluţionarea cererilor în vederea desfacerii căsătoriilor prin divorţ pe cale administrativă.
Taxa propusă de administraţia locală este în sumă de 300 de lei şi are la bază aplicarea unitară a dispoziţiilor Legii nr. 202/2010, privind divorţul prin acordul soţilor care stipulează că „autorităţile locale pot stabili taxe speciale aferente serviciului prestat”. Conform metodologiei de aplicare a taxei speciale, sumele vor fi încasate de casieria primăriei într-un cont distinct deschis în afara bugetului local şi se utilizează pentru buna funcţionare a Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanei.
De menţionat că taxa nu se restituie în situaţia în care dosarul se clasează, se respinge sau în alte situaţii în care nu se finalizează procedura de divorţ pe cale administrativă. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Loc de joacă ”ca în povești” în satul Vingard, din comuna Șpring. Iulia Stănilă: ”Copilașii au avut răbdare, iar acum zâmbetele lor îmi încălzesc inima”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Loc de joacă ”ca în povești” în satul Vingard, din comuna Șpring. Iulia Stănilă: ”Copilașii au avut răbdare, iar acum zâmbetele lor îmi încălzesc inima” Copilașii din satul Vingard, comuna Șpring, se pot bucura acum de un loc de joacă parcă desprins din povești. Locația unde a fost amplasat a avut parte de o schimbare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea