Rămâi conectat

Cultură Educație

30 mai – 2 iunie 2019: Zilele muzicale „Carl Filtsch” la Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

În perioada 30 mai-2 iunie 2019, Sebeșul va găzdui o nouă ediție a Zilelor Muzicale „Carl Filtsch”, eveniment dedicat memoriei pianistului genial născut pe aceste meleaguri și operei sale, prea puțin cunoscută și promovată în zilele noastre.

Zilele Muzicale „Carl Filtsch” vor debuta joi, 30 mai 2019, de la ora 11:00, printr-un moment comemorativ organizat la bustul muzicianului de pe Aleea Personalităților din centrul Municipiului Sebeș și o caravană culturală în unitățile școlare locale. Seria manifestărilor va continua vineri, 31 mai 2019, de la ora 18:00, cu un recital de orgă susținut de Paul Cristian și duminică, 2 iunie 2019, de la ora 18:00, cu un recital de pian extraordinar susținut de Diana Dava Barb (în cadrul căruia compozițiile semnate Carl Filtsch vor ocupa un loc central), ambele găzduite de Biserica Evanghelică din Sebeș.

Carl Filtsch s-a născut la 28 mai 1830, la Sebeș, fiind considerat unul dintre cei mai mari pianiști ai secolului al XIX-lea și cel mai strălucit discipol al marilor compozitori Frederic Chopin și Franz Liszt. Deși s-a stins la o vârstă fragedă (15 ani), răpus de tuberculoză, Carl Filtsch a desfășurat o activitate extrem de bogată, cu reprezentații pe marile scene ale Europei (Budapesta, Viena, Wiesbaden, Baben-Baden, Paris, Londra), apreciate de revistele de specialitate ale epocii, dublate de propriile creații muzicale (13 la număr).

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba și Parohia Evanghelică Sebeș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia, premiul I și II la concursul național ”Eroul meu de ieri și de azi”: Povești de viață impresionante așezate pe hârtie de Iulia Laza, Lucas Popescu și Raluca Ramf

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia, premiul I și II la concursul național ”Eroul meu de ieri și de azi”: Povești de viață impresionante așezate pe hârtie de Iulia Laza, Lucas Popescu și Raluca Ramf Poveștile din trecut ale veteranilor de război, ale prizonierilor sau ale celor deportați sunt povești de viață impresionante. Elevii colegiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea