Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

30 de amenzi aplicate de poliţiştii locali din Alba Iulia pentru parcări neregulamentare. 22 de cerşetori “luaţi la ochi”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 30 august – 5 septembrie, poliţiştii locali din Alba Iulia au aplicat amenzi în valoare de 3.500 de lei, din care 30 (1700 de lei) numai pentru nerespectarea regulilor de circulaţie, 10 amenzi  în valoare totală de 1000 de lei pentru compartimentul de Ordine publică, şi 5 (800 de lei) la agenţii economici. Tot în această perioadă, poliţiştii locali au identificat 22 de cerşetori, au legitimat 47 de persoane întrucât au încălcat dispoziţiile legale şi 4 persoane suspecte pentru comportament, bagaje, îmbrăcăminte, locul unde se afla, ora târzie.

 Poliţiştii locali din cadrul Biroului Circulaţie au acţionat în ultima săptămână pentru luarea măsurilor legale în cazul conducătorilor auto care opresc, staţionează, parchează neregulamentar sau circulă cu autovehiculele cu mase şi/sau dimensiuni de gabarit depăşite, în zone în care circulaţia acestora este interzisă

 Astfel, numai la acest capitol au fost aplicate un număr de 38 autocolante şi sancţionate contravenţional un număr de 30 persoane care au încălcat prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

 La dispeceratul poliţiei locale au fost primite un număr de 45 de sesizări telefonice, din care 41 confirmate şi 4 neconfirmate.

 Poliţiştii de la Biroul de Ordine şi Linişte Publică au acordat o atenţie deosebită parcurilor de joacă pentru copii, mobilierului urban, automatelor de bilete amplasate în staţiile de autobuz aparţinând S.T.P., indicatoarelor rutiere, containerelor de colectare ajutoare aparţinând Societăţii Caritas, etc.

 În timpul serviciului de patrulare s-a avut în vedere identificarea şi sancţionarea persoanelor care practică comerţ ambulant în locuri neautorizate, precum şi a celor care aplică afişe publicitare în mod ilegal în alte locuri decât cele special amenajate. În acest sens au fost verificaţi toţi comercianţii ambulanţi de covrigi, flori ori produse de artizanat ce îşi desfăşoară activitatea pe domeniul public, cu aceasta ocazie au fost identificate şi sancţionate 2 persoane care comercializau odorizante auto în intersecşia semaforizată din zona stadion Cetate;

 S-a patrulat în vederea surprinderii persoanelor care colectează fonduri pentru întrajutorarea unor persoane cu probleme medicale, fară a deţine avizele şi aprobările necesare în acest scop. Au fost afişate sau înmanate, dupa caz, procese verbale de constatare a contravenţiei unor persoane ce au fost sancţionate de către poliţiştii locali din alte localităţi;

 S-a acţionat zilnic, în vederea menţinerii ordinii şi liniştii publice, în zona parcului de joacă ce se află în curs de amenajare,  pe strada Vasile Alecsandri şi la terasele sezoniere amplasate pe raza municipiului Alba Iulia.

 De asemenea, poliţiştii au acţionat în vederea menţinerii ordinii şi liniştii publice în zona Piaţa Cetăţii, unde în perioada 30 august  -01 septembrie 2013 s-a desfăşurat festivalul “DilemaVeche”, ediţia a II-a.

 Aceştia au aplicat un număr de 6 autocolante ca urmare a parcării autovehiculului pe o zonă verde de pe raza municipiului sau blocării unui loc de parcare concesionat;

 Poliţiştii locali au întocmit un număr de 10 procese-verbale, din care 4 cu avertisment şi 6 cu amendă în cuantum de 1.000 lei, cu privire la unele încălcări ale prevederilor legale. Au întocmit documente pentru 18 executări silite şi alte activităţi specifice.

 Din data de 30 august până la data de 5 septembrie 2013, poliţiştii locali au efectuat un număr de 19 verificări în teren la domiciliul declarat, pe linie de evidenţă a persoanelor. Au asigurat zilnic de la orele 22.00 paza parcului de joacă, situat pe strada Muzicanţilor pentru prevenirea furtului şi distrugerii mobilierului urban situat în acea zonă. S-au aplicat de asemenea şi un număr de 2 autocolante auto ca urmare a parcării autovehiculului pe o zonă verde de pe raza municipiului sau blocării unui loc de parcare concesionat.

  Au fost identificate un număr de 13 persoane, majoritatea de etnie rromă, din cauza încălcării unor prevederi ale H.C.L., acestea au fost conduse la sediul poliţiei locale, identificate şi fotografiate. Poliţiştii locali au întocmit 2 procese-verbale, cu avertisment, cu privire la unele încălcări ale prevederilor H.C.L.

  În perioada de referinţă au fost verificaţi un număr de 10 agenţi economici, iar pentru 5 dintre aceştia, au fost încheiate sancţiuni contravenţionale, trei cu avertisment şi două cu amendă pentru încălcarea prevederilor O.G. 99/2000 Rep. privind Comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ASTĂZI: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Bogdan Ilea

Publicat

în

ASTĂZI: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații Traficul rutier este restricționat miercuri, 8 mai 2024, pe autostrada A10, sensul de deplasare Sebeș-Turda, pentru efectuarea unor lucrări de reparații. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că astăzi se efectuează lucrări de reparație la covorul asfaltic, care impun […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea