Rămâi conectat

Curier Județean

27 septembrie| Ziua Mondială a Turismului sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

27 septembrie| Ziua Mondială a Turismului sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Ziua Mondială a Turismului este marcată în fiecare an la 27 septembrie, de către 159 de ţări, printre care se află și România. Promovarea turismului autohton a făcut pași importanți și în județul Alba, unde, Consiliul Județean Alba, prin instituțiile subordonate, a implementat o serie de proiecte menite să facă zona cât mai cunoscută în țară și în lume.

Printre ele se numără: Festivalul Cetăților Dacice, Târgul de Fete de pe Muntele Găina, Târgul de Turism Rural etc. Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba se alătură acestor eforturi cu un proiect specific, proiectul 4.7 Zile speciale – Ziua Mondială a Turismului.

Cartea de călătorie. Acesta intenționează să facă cunoscute colecțiile de memorii, jurnale, cărți de călătorie, monografii, cărți de geografie etc. ce se află în colecțiile instituției și care pot fi consultate fie în vederea informării și documentării, fie pentru a călători în mod imaginar pe țări și continente mai greu accesibile.

În acest an și în contextul generat de pandemia Covid-19, activitatea 4.7 Zile speciale – Ziua Mondială a Turismului. Cartea de călătorie, organizată de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, se va desfășura online, printr-o serie de evenimente specifice activității biblioteconomice.

Dintre acestea amintim: expoziții de carte, recomandări de cărți și reviste de călătorie și turism, fotografii inedite, informații despre unul dintre cele mai cunoscute instrumente muzicale autohtone, tulnicul din Munții Apuseni, prezentări de carte etc. Toate aceste activități vor putea fi vizionate pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba (www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaLucianBlagaAlba), în data de 27 septembrie 2021, în intervalul orar 8:00 – 19:00.

Proiectul 4.7 Zile speciale – Ziua Mondială a Turismului. Cartea de călătorie face parte din Programul 4 IDENTITATE ȘI VALORI CULTURALE, program ce face parte din Programul managerial pentru perioada 2021-2024.

Ziua Mondială a Turismului a fost sărbătorită pentru prima oară în întreaga lume în anul 1980 prin organizarea unor evenimente care să atragă atenţia opiniei publice asupra importanţei de ordin social, cultural, politic şi economic a turismului având în vedere că pentru multe comunităţi din întreaga lume, turismul este un furnizor important de locuri de muncă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit luni seara, în localitatea Spătac. Intervin pompierii din Blaj pentru stingerea flăcărilor. Garda de intervenție Blaj intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Spătac. Din primele informații, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea