Rămâi conectat

Ştirea zilei

27 august| Festivalului Prunelor, ediția a II-a, la Ceru Băcăinți: Degustări de plăcinte, lictar și pălincă și spectacol folcloric:

Ziarul Unirea

Publicat

în

27 august| Festivalului Prunelor, ediția a II-a, la Ceru Băcăinți: Degustări de plăcinte, lictar și pălincă și spectacol folcloric:

Duminică, 27 august 2023, de la ora 14:00, va avea loc cea de-a doua ediție a Festivalului Prunelor, la Ceru Băcăinți – Bulbuc, un eveniment dedicat promovării tradițiilor culinare și culturale zonale.

Ceremonia de deschidere oficială va marca debutul unei zile pline de culoare, gusturi și bucurie. Organizatorii și invitații speciali vă vor întâmpina cu brațele deschise. Este momentul perfect pentru a explora bogăția culinară pe bază de prune și pentru a descoperi secretele gastronomiei tradiționale.

Dincolo de dulceața lor naturală, prunele pot fi transformate în preparate cu arome și texturi inedite. La Festivalul Prunelor, veți avea ocazia să degustați o varietate de delicii culinare, de la plăcinte cu prune, până la lictaruri și palincă, băutură tradițională cu putere și personalitate.

Pentru cei interesați să învețe arta preparării mâncărurilor tradiționale din prune, vor fi organizate demonstrații gastronomice.

Evenimentul va culmina cu un spectacol folcloric ce va cuprinde momente artistice de neuitat. Veți avea ocazia să vă bucurați de reprezentații ale unor artiști talentați precum:

Ionuț Fulea
Cosmina Marta
Florica Tomoioagă
Răzvan Năstăsecu
Ancuța Matei-Olar
Doinel Hândorean
Daniel Fiț
Eva și Geani Vlad
Costinel Pasc
Loredana Pârvu
Andrei Corb
Călușerii de la Ceru Băcăinți
Lavinia și Sonia Zamfir
Nică și Romică Porcar

Nimic nu va completa mai bine atmosfera festivalului decât un gazdă îndrăgită și plină de farmec. Văru’ Săndel va fi ghidul vostru în această călătorie plină de culoare, tradiție și bucurie, aducând un strop de umor și căldură fiecărui moment.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Jurnalist originar din Alba, fost redactor-șef Capital, dat dispărut: Poliția l-a dat în urmărire la nivel național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Jurnalist originar din Alba, fost redactor-șef Capital, dat dispărut: Poliția l-a dat în urmărire la nivel național Poliţia Capitalei anunță că a fost sesizată vineri cu privire la dispariția unui bărbat care, în cursul aceleași zile, în jurul orei 10:30, a plecat de la adresa de domiciliu din Sectorul 4 și nu a mai revenit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea