Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Ştirea zilei

257 de bilete de odihnă în staţiuni pentru sindicaliştii din învăţământ

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Sindicatul Învăţământ Alba (SIA) a primit 257 de bilete de odihnă în staţiuni de la munte şi de la mare din partea CSDR pentru cei 4.200 de membri de sindicat din cei 5.400 câţi are CSDR, ne-a declarat prof. Ioan Stanca, preşedintele SIA. Dintre acestea, 159 de bilete de odihnă sunt în staţiuni de pe Litoral, ca Eforie Sud, Olimp, Neptun, Saturn, iar 98 sunt la hoteluri din zona montană, în staţiuni precum Herculane, Slănic Moldova, Olăneşti, Săngeroz-Băi, Căciulata. Preţurile sunt cuprinse între 320 – 500 de lei, la mare, respectiv 360 – 500 de lei, la munte, dar sindicaliştii din învăţământ vor beneficia de unele facilităţi. Dacă au salariul brut mai mic de 2022 de lei, ei vor plăti doar jumătate din costul biletului (la fel şi şomerii care au lucrat în învăţământ), iar pentru copiii sub 18 ani vor achita numai 25 la sută din valoarea biletului. În caz contrar, vor plăti integral biletul, iar pentru copii, vor achita 50 la sută.
În ultima şedinţă a Colegiului Liderilor al SIA, biletele au fost repartizate pe zone sindicale, proporţional cu numărul de membri, în total fiind 14 serii de câte 6 zile. Prima serie a început în 7 iulie, iar ultimele vor începe în 11 şi 17 septembrie, motiv pentru care nu este exclus ca de aceste bilete să nu mai poată beneficia bugetarii din învăţământ, întrucât dascălii nu au dreptul la concediu de odihnă în timpul anului şcolar, ci numai în vacanţe.
Acestea s-au distribuit liderilor de sindicat, astfel: SIZ Alba Iulia: 46 pe Litoral (L) – 28 la munte (M), SIZ Abrud: 6 L – 4 M, SIZ Aiud: 21 L – 13 M, SIZ Baia de Arieş: 4 L – 2 M, Sindicatul Şcoala Bistra: 2 L – 1 M, SI Colegiul Naţional „Avram Iancu” Câmpeni: 12 L – 7 M, SLI Câmpeni: 3 L – Grupul Şcolar Forestier Câmpeni: 2 L – 1 M, SIZ Cugir: 13 L – 8 M, SIZ Ocna Mureş: 7 L – 4 M, SIZ Sebeş: 19 L – 11 M, Sindicatul Grupul Şcolar Industrial Sebeş: 3 L – 2 M, SI Teiuş: 5 L – 3 M, SLI Zlatna: 4 L – 3 M, SI Blaj: 7 L – 4 M, Sindicatul Şcoala Abrud: 2 L – 1 M, SI Liceul de Muzică şi Arte Plastice Alba Iulia: 4 L – 3 M.
Prof. Ioan Stanca a precizat că solicitanţii au nevoie de cerere-tip avizată de preşedinţii CSDR şi SIA (dacă ambii soţi lucrează în învăţământ vor completa cereri diferite), xerocopie a actelor de identitate, adeverinţă de salariu din partea unităţii de învăţământ, xerocopie după certificatul de căsătorie pentru soţ/soţie (dacă este trecut/ă pe cerere), certificatul de naştere şi adeverinţa de elev pentru copiii sub 18 ani. „Biletele se vor ridica de la Casa Judeţeană de Pensii Alba cu cel mult 6 zile înainte de începerea seriei şi cu cel puţin o zi înainte de plecare (deci cu minum două zile înainte de începerea seriei). Cu o zi înainte, la sediul CJP Alba va fi primul venit primul servit! Modelul cererii poate fi descărcat gratuit de pe site-ul oficial al SIA, www.sia.org.ro”, a declarat prof. Ioan Stanca.
Robert GHERGU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Primăria comunei Întregalde va fi modernizată și extinsă: Investiție de peste 419.000 lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Primăria comunei Întregalde va fi modernizată și extinsă: Investiție de peste 419.000 lei

Primăria comunei Întregalde a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru execuția unor lucrări pentru obiectivul de investiții „Modernizare și extindere clădirea Primăriei, comuna Întregalde”. Valoarea totală estimată a investiției este de 419.169,16 lei, fără TVA.

Scaderea continua a numarului de locuitori al comunei este un factor care semnalizeaza necesitatea unor investitii imediate in cresterea calitatii vietii locuitorilor, respectiv atragerea turistilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

O astfel de investitie este si modernizarea si extinderea cladirii primariei comunei Intregalde, loc care poate servi intalnirilor locuitorilor, in special al celor mai tineri, dar si un loc de primire a turistilor, fie ca au sosit cu masinile sau cu bicicletele care le pot lasa in siguranta in parcarea propusa pentru a descoperi pe jos cadrul natural si construit al comunei.

Se propun urmatoarele lucrari:

– se propune un pachet de trepte pentru accesul principal în clădire, acoperite de o copertină propusă, cu structură alcătuită din elemnente de lemn; acestea sunt poziţionate între axele F-H/7-9;

– se propune o rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi între axele D-E/7-12;

– se propune o terasă de legătură între axele C-E/5-9, zona care va fi acoperită de o copertină cu structură din stâlpi şi grinzi de lemn;

– se propune amenajarea unor grupuri sanitare în încăperea existentă (fost Birou), între axele A-B/3-5. Grupurile sanitare vor fi pe sexe. Unul dintre grupurile sanitare va fi destinat pentru femei, iar celălalt grup sanitar va fi pentru persoane cu dizabilităţi, însă va putea fi folosit şi de către bărbaţi;

– se va propune o pardoseală nouă, în interiorul umătoarelor încăperi: Grupuri Sanitare; Hol; Secretariat; Contabilitate; Registru Agricol; Casierie; Arhivă; Bibliotecă

– se propune înlocuirea parţială a tâmplăriei;

– diafragma de zidărie fisurată poziţionată în axul 4/E-F, se va cămăşui pe o fâşie de 0.50 m de o parte şi alta a fisuri, pe ambele feţe ale peretelui şi se va retencui cu mortar M100T;

La accesul principal se vor amenaja următoarele: pachetul de trepte propus şi va fi acoperit de o copertină nou propusă, cu structură din lemn. La terasa acoperită se vor amenaja un pachet de trepte şi o copertină cu structură din lemn. Se va crea o rampă pentru persoanele cu dizabilităţi. Se va cămăşui zidul din axul 4/E-F.

Se va realiza demontarea usii exterioare din hol si a usii interioare de acces in grupurile sanitare si inlocuirea acestora cu usi noi. Se vor demonta ferestrele si glafurile din grupurile sanitare, biblioteca, arhiva si inlocuirea lor cu altele noi cu tamplarie din PVC.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Alertă în Alba: Tânără de 17 ani din Sântimbru, dată DISPĂRUTĂ. A plecat de acasă și nu a mai revenit

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| Alertă în Alba: Tânără de 17 ani din Sântimbru, dată DISPĂRUTĂ. A plecat de acasă și nu a mai revenit

Polițiștii din Alba caută o minoră care a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea ei sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

La data de 14 august 2022, în jurul orei 16,30, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au fost sesizați de către o femeie din comuna Sântimbru, cu privire la faptul că, în noaptea de 12/13 august, fiica sa, MIRCEA MĂDĂLINA DENISA, de 17 ani, a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit.

Minora are următoarele semnalmente:

Elit - Gustul Desăvârșit

-160 cm înălțime;
-54 kg;
-brunetă
-Ochi căprui;
-Față ovală;

La data plecării purta tricou alb, colanți negri, șlapi alb cu roșu;

Polițiștii desfășoară cercetări, în vederea identificării minorei, iar aceasta a fost dată în urmărire.

Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea ei, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ALERTĂ hidrologică imediată: COD GALBEN de INUDAȚII în Alba și alte județe. Zonele vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

ALERTĂ hidrologică imediată: COD GALBEN de INUDAȚII în Alba și alte județe. Zonele vizate

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis duminică seara o avertizare imediată de Cod Galben pentru județul Alba valabilă până la ora 24:00.

COD GALBEN perioada 14.08.2022 ora 18:20 – 14.08.2022 ora 24:00

Elit - Gustul Desăvârșit

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Arieș – bazin amonte S.H. Scărișoara și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Scărișoara – amonte S.H. Turda, județele Alba și Cluj.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu ”Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră.”

COD GALBEN perioada 14.08.2022 ora 17:10 – 14.08.2022 ora 24:00

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Mureș – bazin amonte S.H. Luduș; Târnava Mica – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, județele Harghita, Mureș, Bistrița – Năsaud, Alba.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu ”Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea