Rămâi conectat

Ştirea zilei

257 de bilete de odihnă în staţiuni pentru sindicaliştii din învăţământ

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sindicatul Învăţământ Alba (SIA) a primit 257 de bilete de odihnă în staţiuni de la munte şi de la mare din partea CSDR pentru cei 4.200 de membri de sindicat din cei 5.400 câţi are CSDR, ne-a declarat prof. Ioan Stanca, preşedintele SIA. Dintre acestea, 159 de bilete de odihnă sunt în staţiuni de pe Litoral, ca Eforie Sud, Olimp, Neptun, Saturn, iar 98 sunt la hoteluri din zona montană, în staţiuni precum Herculane, Slănic Moldova, Olăneşti, Săngeroz-Băi, Căciulata. Preţurile sunt cuprinse între 320 – 500 de lei, la mare, respectiv 360 – 500 de lei, la munte, dar sindicaliştii din învăţământ vor beneficia de unele facilităţi. Dacă au salariul brut mai mic de 2022 de lei, ei vor plăti doar jumătate din costul biletului (la fel şi şomerii care au lucrat în învăţământ), iar pentru copiii sub 18 ani vor achita numai 25 la sută din valoarea biletului. În caz contrar, vor plăti integral biletul, iar pentru copii, vor achita 50 la sută.
În ultima şedinţă a Colegiului Liderilor al SIA, biletele au fost repartizate pe zone sindicale, proporţional cu numărul de membri, în total fiind 14 serii de câte 6 zile. Prima serie a început în 7 iulie, iar ultimele vor începe în 11 şi 17 septembrie, motiv pentru care nu este exclus ca de aceste bilete să nu mai poată beneficia bugetarii din învăţământ, întrucât dascălii nu au dreptul la concediu de odihnă în timpul anului şcolar, ci numai în vacanţe.
Acestea s-au distribuit liderilor de sindicat, astfel: SIZ Alba Iulia: 46 pe Litoral (L) – 28 la munte (M), SIZ Abrud: 6 L – 4 M, SIZ Aiud: 21 L – 13 M, SIZ Baia de Arieş: 4 L – 2 M, Sindicatul Şcoala Bistra: 2 L – 1 M, SI Colegiul Naţional „Avram Iancu” Câmpeni: 12 L – 7 M, SLI Câmpeni: 3 L – Grupul Şcolar Forestier Câmpeni: 2 L – 1 M, SIZ Cugir: 13 L – 8 M, SIZ Ocna Mureş: 7 L – 4 M, SIZ Sebeş: 19 L – 11 M, Sindicatul Grupul Şcolar Industrial Sebeş: 3 L – 2 M, SI Teiuş: 5 L – 3 M, SLI Zlatna: 4 L – 3 M, SI Blaj: 7 L – 4 M, Sindicatul Şcoala Abrud: 2 L – 1 M, SI Liceul de Muzică şi Arte Plastice Alba Iulia: 4 L – 3 M.
Prof. Ioan Stanca a precizat că solicitanţii au nevoie de cerere-tip avizată de preşedinţii CSDR şi SIA (dacă ambii soţi lucrează în învăţământ vor completa cereri diferite), xerocopie a actelor de identitate, adeverinţă de salariu din partea unităţii de învăţământ, xerocopie după certificatul de căsătorie pentru soţ/soţie (dacă este trecut/ă pe cerere), certificatul de naştere şi adeverinţa de elev pentru copiii sub 18 ani. „Biletele se vor ridica de la Casa Judeţeană de Pensii Alba cu cel mult 6 zile înainte de începerea seriei şi cu cel puţin o zi înainte de plecare (deci cu minum două zile înainte de începerea seriei). Cu o zi înainte, la sediul CJP Alba va fi primul venit primul servit! Modelul cererii poate fi descărcat gratuit de pe site-ul oficial al SIA, www.sia.org.ro”, a declarat prof. Ioan Stanca.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea