Rămâi conectat

Actualitate

25 mai: 4 echipe luptă pentru premiul cel mare în finala concursului Hidden Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

În cadrul proiectului „Hidden Alba Iulia”, finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin programul YouthBank, se desfăşoară activitatea de „Treasure Hunt” (Vânătoare de comori). În prima etapă care s-a desfăşurat în data de 12 mai 2013,  cinci echipe formate din câte patru membri s-au întrecut în provocări și aventuri. În cea de a doua şi, în acelaşi timp, ultima etapă a „vânătorii” care va avea loc sâmbătă, 25 mai orele 11:00, se vor întrece primele 4 echipe clasate: Special Gold, Beatles, AVAA şi Piraţii din cucuruz. Prima echipă câştigătoare va beneficia de premiul cel mare de 800 RON, echipa de pe locul al doilea de 400 RON iar cea de pe locul al treilea, 200 RON. La standul care va fi stabilit lângă poarta a III-a a Cetăţii vor fi puse în vânzare atât ghiduri informative despre monumentele mai puţin cunoscute din Alba Iulia, cât şi  bandane reprezentative pentru proiectul Hidden Alba Iulia.

“Hidden Alba Iulia” (HAI şi tu) este un proiect pe care echipa Kalyteros, formată numai din liceeni albaiulieni, îl derulează în municipiul Alba Iulia, prin intermediul organizaţiei gazdă, Asociaţia Absolvenţilor Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia şi având ca parteneri locali: Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Teatrul Skepsis, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia.

Programul YouthBank are ca principali parteneri locali Consiliul Local şi Primăria Municipiului Alba Iulia, OTP Bank şi Dacia Market, fiind coordonat la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare. Programul YouthBank pornește de la premisa că tinerii sunt o resursă pentru comunitățile locale și încurajează inițiativa civică, responsabilitatea și asumarea de către tineri a rolului de lideri. Aceștia se implică în mod practic în acțiuni și decizii locale, prin crearea și utilizarea unui fond care susține inițiativele tinerilor.

Acest proiect are ca scop creşterea nivelului de cunoaştere asupra monumentelor din Alba Iulia în rândul tinerilor albaiulieni, iar “Treasure Hunt” este una dintre cele mai bune alegeri de activităţi nonformale prin care tinerii pot învăţa despre oraşul lor natal – constructiv dar şi distractiv, rezolvarea indiciilor necesitând lucru în echipă, astfel participanţii beneficiind şi de dezvoltarea spiritului de echipă. De asemenea, indiciile sunt gândite în aşa fel încât participanţii să afle cât mai multe detalii despre monumentele istorice mai puţin cunoscute ale municipiului Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea