Rămâi conectat

Curier Județean

23 ianuarie 2020: Academicianul Ioan Bolovan va conferenția la Sebeș despre implicarea elitelor în crearea statului român modern

CRIȘAN Alin

Publicat

în

23 ianuarie 2020: Academicianul Ioan Bolovan va conferenția la Sebeș despre implicarea elitelor în crearea statului român modern

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș va găzdui joi, 23 ianuarie 2020, în sala „Gheorghe Maniu”, începând cu ora 16:00, conferința „Datoria vieții noastre”. Generație și implicare la elitele românești în perioada modernă, susținută de academicianul Ioan Bolovan.

Evenimentul va inaugura manifestările dedicate celor 161 de ani scurși de la momentul dublei alegeri a lui Alexandru Ioan Cuza pe tronul Principatelor Unite ale Moldovei și Valahiei.

Conferința academicianului Ioan Bolovan va fi dublată de prezentarea colecției „Construind Unirea cea Mare”, proiect editorial apărut sub egida Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca (coordonat de Ioan-Aurel Pop, Ioan Bolovan, Ioana-Mihaela Bonda, Ana Victoria Sima și Teodor Laurențiu Popescu) și dedicat Centenarului Marii Uniri.

Ioan Bolovan este istoric, profesor universitar, conducător de doctorat și prorector al Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, director al Institutului de Istorie Națională „George Barițiu” din Cluj-Napoca, din anul 2018 membru corespondent al Academiei Române. Specializat în istorie modernă, Ioan Bolovan este autorul unor studii și volume de specialitate privind mișcarea națională a românilor din Transilvania, istoria Primului Război Mondial și demografia istorică, fiind unul dintre promotorii acestui obiect de studiu în cercetarea academică din România.

Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, în parteneriat cu Despărțământul ASTRA „Vasile Moga” Sebeș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit luni seara, în localitatea Spătac. Intervin pompierii din Blaj pentru stingerea flăcărilor. Garda de intervenție Blaj intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Spătac. Din primele informații, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea