Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

23 de noi centre de zi, pentru copii, în România: Au fost semnate contractele de înființare cu fonduri din PNRR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

23 de noi centre de zi, pentru copii, în România: Au fost semnate contractele de înființare cu fonduri din PNRR, vor beneficia si parintii.

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a anunțat faptul că au fost semnate 23 de contracte noi pentru înființarea de centre de zi, beneficiind de fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în vederea furnizării de servicii sociale de sprijin pentru 4.500 de copii.

Subliniind importanța creșterii copiilor în cadrul familiilor lor, Intotero a evidențiat necesitatea accesului la servicii în comunitățile locale atunci când familiile se confruntă cu dificultăți.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Într-o declarație făcută în seara zilei de miercuri și postată pe o platformă de socializare ministrul a menționat: „Astăzi, în ziua în care creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Ierarh Nicolae, ocrotitorul copiilor, am semnat încă 23 de contracte pentru înființarea de centre de zi pe fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care vor asigura accesul la servicii sociale de sprijin pentru 4.500 de copii.”

Ministrul Intotero a subliniat că sprijinul este esențial în situațiile în care părinții se confruntă cu provocări precum sărăcia, lipsa locurilor de muncă, educație sau probleme de sănătate. În total, se preconizează că vor fi înființate aproximativ 150 de centre de zi, beneficiind de un buget total de 50 de milioane de euro din fondurile PNRR. Aceste centre vor oferi copiilor activități variate pe parcursul zilei, inclusiv îngrijire, educație, recreere-socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viață independentă, orientare școlară și profesională, și altele.

Citește și: FOTO| Ministrul Familiei, Natalia Intotero și europarlamentarul Victor Negrescu, despre creșterea natalității în România: Mii de familii își doresc să acceseze programele puse la dispoziție

În plus față de beneficiile aduse copiilor, părinții vor avea acces și ei la activități de sprijin, consiliere și educație. Într-o notă de transparență, ministrul a informat că ghidul de finanțare pentru sesiunea a doua de proiecte privind centrele de zi finanțate prin PNRR a fost supus procesului de transparență. Acest demers reflectă angajamentul autorităților în consolidarea sprijinului social în comunități, contribuind astfel la dezvoltarea echilibrată a copiilor și a familiilor acestora.

Sursa: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea