Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

21 Septembrie: Ziua Europeană fără decedați în accidente rutiere – Poliţiştii din Alba acţionează, la nivelul întregului judeţ, pentru susţinerea proiectului EDWARD/ FOTO-VIDEO

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Data de 21 septembrie este marcată ca ”Ziua Europeană fără decedați în accidente rutiere”. Poliţiştii din Alba acţionează, la nivelul întregului judeţ, pentru susţinerea proiectului EDWARD, în cadrul campaniei naţionale de educaţie rutieră ”Alege Viaţa”. Astăzi, poliţiştii rutieri, sprijiniţi de cei de la ordine publică, vor fi prezenţi 24 ore din 24, pe principalele artere rutiere ale judeţului şi vor desfăşura activităţi specifice de combatere a încălcării tuturor normelor rutiere.

politia1În perioada 19- 25 septembrie 2016, poliţiştii rutieri din judeţul Alba, sprijiniţi de poliţiştii din structurile de ordine publică, acţionează, cu efective suplimentare, pentru creşterea siguranţei rutiere şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Se urmăreşte respectarea regimului legal de viteză, combaterea indisciplinei pietonale şi acordarea priorităţii de trecere pietonilor,  verificarea legalităţii transporturilor de mărfuri şi persoane, combaterea indisciplinei rutiere şi în rândul bicicliştilor şi conducătorilor de atelaje.

În primele două zile de acţiune au fost aplicate 227 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe (59) pietonilor care s-au angajat în traversări neregulamentare, urmate de 51 de sancţiuni aplicate şoferilor ce au depăşit limita legală de viteză.

Au fost reţinute 17 permise de conducere, retrase 12 certificate de înmatriculare şi au fost constatate două infracțiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

politia2Informaţii de background:
În cadrul Conferinţei Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa – TISPOL, desfăşurată la Dublin, a fost lansat Proiectul EDWARD, destinat conştientizării tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier, cu privire la riscurile la care se expun în situaţia în care nu respectă normele rutiere.

Proiectul numit „EDWARD – The European Day Without A Road Death” îşi propune ca ziua de 21 septembrie 2016 să devină Ziua europeană fără niciun accident rutier mortal.

Scopul acestui proiect presupune adoptarea de către toate categoriile de participanţi la traficul rutier a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Polițiștii din Alba susţin proiectului EDWARD în cadrul Campaniei naţionale de educaţie rutieră „Alege viaţa!”.

https://youtu.be/OdfRH8Z8B8k


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea