Rămâi conectat

Curier Județean

21 de ani de cercetășie în Alba Iulia. Cum au sărbătorit cercetașii, în acest an, ziua Centrului Local ”Axente Sever”

Ziarul Unirea

Publicat

în

ziua cercetasilorZiua de 5 octombrie pentru cercetașii din Alba Iulia reprezintă mai mult decât o zi de toamnă. Este ziua Centrului Local, ziua în care s-au înființat ca și grup cercetașii în orașul nostru. Acum 21 de ani, o gașcă de prieteni studenți, au pus bazele cercetășiei din Alba Iulia. În 2015, Centrul Local Axente Sever Alba Iulia este cel mai mare grup de cercetași din țară, cu aproape 200 de membri, cu cercetași de toate varstele, lupișori (cu varsta intre 7-11 ani), începând din 2011, temerari (cu varsta intre 11-14 ani), eXploratori (cu varsta intre 15-18 ani), seniori (cu varsta intre 18-24 ani ) și lideri.

Sâmbătă, cercetașii au sărbătorit ziua Centrului Local în stilul lor caracteristic, în natură, alături de tinerii din grupul lor. Aceștia au urcat pe Mamut, unul din locurile pe care le frecventează des în activitătile lor, fiind pentru prima dată când au reușit să urce cu toții, indiferent de vârstă, până în vârf. Pe lângă jocurile specifice lor, jocuri de echipa si de coordonare, și-au amintit cu drag de ceea ce au reușit să realizeze în acest an, de evenimentele la care au participat, care nu sunt putine.

Printre acestea se numără Deschiderea Anului Cercetasesc in Oradea, Festivalul National Unitate si Prietenie editia a 17-a, Bucuresti Quest, Forumul National de Seniori, Festivalul Luminii 2015, Campul National de Lupisori in judetul Bacau, Cupa Izvoarelor in Brezoi, judetul Valcea, Campul unitatii de Temerari, Lunca Metesului, Campul unitatii de Lupisori pe valea Sebesului, Campul Centrului Local – Amazonia, mai exact Lunca Metesului. Pe langa acestea au mai avut loc un camp international alaturi de cercetasii din Sibiu, in Germania si evenimentul Farm2Fork din Malta, eveniment dedicat cultivării și consumului de alimente cât mai ecologic și responsabil.

Odată cu luna octombrie începe și anul cercetășesc, fiind momentul când se dă startul la un nou an plin de activități, campuri (tabere), evenimente nationale și internationale. Cercetasii se pregătesc pentru un camp de toamnă al unității de eXploratori în Muntii Sureanu, o iesire de toamnă a seniorilor și adultilor, Festivalul National Unitate si Prietenie care are loc de 1 Decembrie, dar si activităti individuale pentru grupele de vârstă. (C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea