20 de șoferi ”viteziști” amendați de polițiști pe autostrăzi. Recordul săptămânii – 197 km/h, pe A3 Turda-Borș
În ultima săptămână, 20 de conducători auto care circulau cu viteză excesivă pe autostrăzi au fost depistați de polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a Poliției Române. Cele mai mari viteze înregistrate au fost de 197 km/h, pe autostrada A3 Turda-Borș.
În perioada 28 februarie – 4 martie a.c., polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a Poliției Române care acționează pentru siguranța și fluența traficului rutier pe autostrăzi au depistat 20 de conducători auto care circulau cu viteze excesive.
Astfel, pe autostrada A3, pe tronsonul Turda-Borș au fost depistați 19 conducători auto care au depășit limita legală de viteză, circulând cu viteze cuprinse între 166 și 197 km/h, iar un conducător auto a fost înregistrat de polițiști circulând cu viteza de 185 km/h, pe Autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 46.
Vitezele maxime au fost înregistrate pe autostrada A3, pe tronsonul Turda-Borș, respectiv un bărbat, de 34 de ani, din Zărnești, județul Brașov și un bărbat, de 31 de ani, din Târnăveni, județul Mureș, care circulau cu 197 km/h.
Totodată, tot pe A3 Turda-Borș, a fost depistat și un tânăr, de 25 de ani, din localitatea Viișoara, județul Cluj, care deținea permisul de conducere de mai puțin de 1 an și a condus cu viteza de 166 km/h.
Toți conducătorii auto au fost sancționați contravențional cu amenzi între 1.305 şi 2.900 de lei. De asemenea, ca măsură complementară, le-au fost reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile.
Poliția Română reamintește că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!
Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.
Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei).
Totodată, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor Deși România are resurse hidrografice din belșug și unele dintre cele mai apreciate izvoare de apă minerală de pe continent, am ajuns să plătim pe litrul de apă mai mult ca locuitorii din statele mai bogate ale Europei. […]
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune Economistul Radu Georgescu face o comparație între cum a fost aprobat planul fiscal în România și cum se procedează într-o țară civilizată, cum e de exemplu Elveția, unde toate […]
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani Una dintre cele mai controversate măsuri incluse în noul program de guvernare vizează direct micii fermieri din România. Executivul propune creșterea suprafeței minime eligibile pentru a beneficia de plăți directe, de la 1 hectar la 2 […]