Rămâi conectat

Ştirea zilei

20 de panouri fotovoltaice pentru eficientizarea energetică a primăriei din Berghin: Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Publicat

în

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a dat undă verde pentru proiectul „Eficientizare energetică Primărie Berghin”, în comuna Berghin.

Proiectul propus spre implementare de către comuna Berghin este amplasat în intravilanul unităţii administrativ teritorială.

Proiectul presupune realizarea unui sistem fotovoltaic.

Prin eficientizarea energetica se urmareste realizarea urmatoarelor obiective: producere de energie verde; reducerea consumului de energie electrica din sursele conventionale; reducerea cheltuielilor pentru consumul de energie; ridicarea gradului de civilizatie, a confortului şi a calităţii vieţii; susţinerea şi stimularea dezvoltării economico-sociale a localităţilor;

Sitemul fotovoltaic, este format din 20 de panouri fotovoltaice, montate pe profile fixate pe profile metalice pe terenul primariei, panourile vor fi. impartite in doua seri cate 10 buc pentru fiecare, corelat cu tensiunea de intrare in invertoare.

Grupurile de panouri se vor lega la cutii de conexiuni, care ulterior grupat vor fi racordate la intrarea in invertor, pentru realizarea conversiei parametrilor energiei electrice, din curent continuu in curent alternativ.

Conexiunea pana la invertor se va face prin cabluri de energie electrica pozate in copex metalic, sau aparent pe perete cu ajutorul jgheaburilor din PVC.

Sitemul fotovoltaic, este format din 20 de panouri fotovoltaice, montate pe profile fixate pe profile metalice pe terenul primariei, panourile vor fi împartite in doua seri cate 10 buc pentru fiecare, corelat cu tensiunea de intrare in invertoare.

S-au avut in vedere panouri fotovoltaice performante cu putere mare pe unitatea de suprafata si eficienta foarte buna in ce priveste transformarea energiei radiatiei solare in energie electrica.

Grupurile de panouri se vor lega la cutii de conexiuni, care ulterior grupat vor fi racordate la intrarea in invertor, pentru realizarea conversiei parametrilor energiei electrice, din curent continuu in curent alternativ. Conexiunea pana la invertor se va face prin cabluri de energie electrica pozate in copex metalic, sau aparent pe perete cu ajutorul jgheaburilor din PVC.

Amplasarea panourilor este orientata inspre sud, la un unghi de inclinare de 35 de grade. Panourile fotovoltaice sunt grupate astfel incat sa asigure putere de intrare a modulelor de invertoare.

Publicitate

Proiectul “Eficientizare energetică primărie Berghin”, poate constitui obiectivul unui proiect de investiţie ce poate fi realizat prin finanţare prin Fonduri Europene.

Realizarea proiectului prezinta avantaje economice si din punct de vedere al protectiei mediului prin:

  • educerea gradului de poluare ;
  • reducerea cheltuielilor pentru energia electrica;
  • dezvoltarea mediului local de afaceri;

Oportunitatea realizarii investitiei consta in – indeplinirea obligatiilor autoritatilor locale, judetene si regionale – structuri care au responsabilitatea directa de a asigura realizarea unei infrastructuri rurale, identificata in acest caz printr-un sistem de alimentare cu energie electrica, in conformitatea cu cerintele legislatiei si strategiilor actuale, tinand cont de prioritatile sectoriale identificate.

Prin eficientizarea energetica se urmareste realizarea urmatoarelor obiective:

  • producere de energie verde;
  • reducerea consumului de energie electrica din sursele conventionale;
  • reducerea cheltuielilor pentru consumul de energie;
  • ridicarea gradului de civilizatie, a confortului şi a calităţii vieţii;
  • susţinerea şi stimularea dezvoltării economico-sociale a localităţilor;

Publicitate

Ştirea zilei

Sterilizarea gratuită a câinilor fără pedigree, cu stăpân, de pe raza Municipiului Alba Iulia: Proiectul, pe masa consilierilor locali

Publicat

în

Pentru reducerea incidenţei abandonului pe domeniul public a animalelor fără stăpân şi a actelor de cruzime şi maltratare, pe masa consilierilor locali din Alba Iulia se află un proiect de hotărâre privind încheierea unui contract de prestări de servicii pentru sterilizarea gratuită a câinilor fără pedigree, cu stăpân, de pe raza Municipiului Alba Iulia.

Prin proiectul de hotărâre supus spre dezbatere Consiliului Local al Municipiului Alba lulia,propun aprobarea campaniei de sterilizare gratuită a câinilor fără pedigree, cu stăpân, de pe raza Municipiului Alba lulia.

Ţinând seama de intenţia administraţiei locale de a depune toate eforturile pentru a avea un municipiu armonios din punct de vedere al relaţiei om – animal, un oraş care pune accentul pe viaţă şi animalele beneficiază de protecţie şi de bunăstare.

În acest sens, sursa existenţei şi persistenţei câinilor fără stăpân este dublă, înmulţirea necontrolată şi abandonul acestora pe domeniul public.

Pentru reducerea incidenţei abandonului pe domeniul public a animalelor fără stăpân şi a actelor de cruzime şi maltratare singura soluţie umană, sustenabilă şi eficientă de a controla numărul animalelor cu sau fără stăpân este sterilizarea în masă.

Înmulţirea necontrolată a animalelor în special al câinilor reprezintă una din cauzele principale de abandon pe domeniul public..

În privinţa abandonului de animale,acesta provine atât din iresponsabilitatea proprietarilor,cât şi din înmulţirea necontrolată a animalelor pe care le au în posesie, întrucât acestea nu sunt sterilizate, deşi obligativitatea există. în pofida existenţei obligativităţii legale de a steriliza câinii,prea mulţi proprietari nu au făcut acest lucru,unul din motive fiind costul financiar, dar şi lipsa de comunicare şi informare.

Propun ca acestă campanie să se desfăşoare în perioda 16.08 – 30.11.2021

Având în vedere obiectivele administraţiei locale de reducere a numărului de câini fără

Stăpân în prima etapă şi eradicarea acestui fenomen pe termen mediu, propun analiza şi dispunerea în consecinţă.

Publicitate
Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Accident rutier între Galda de Jos și Cricău: Un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile

Publicat

în

FOTO| Accident rutier între Galda de Jos și Cricău: Un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile

Un accident rutier a avut loc astăzi, 25 iulie, între localitățile Galda de Jos și Cricău.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit informațiilor din cadrul grupului de Facebook INFO TRAFIC jud. Alba, un autoturism marca Dacia Logan a părăsit partea carosabilă și s-au răsturnat în câmp.

Potrivit unui cetățean care a trecut prin zona incidentului, mașina ar fi putut fi condusă de un începător, întrucât avea semnele specifice lipite pe geam.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Modernizarea străzilor din Războieni-Cetate, Cisteiul de Mureș și Micoșlaca: Licitația de peste 90.000 de lei, lansată de primăria Ocna Mureș

Publicat

în

Primăria orașului Ocna Mureș a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziție, în cadrul proiectului „Servicii de proiectare lucrări modernizare străzi în localităţile Războieni-Cetate, Cisteiul de Mureş și Micoşlaca”. Valoarea totală estimată a investiției este de 92.436,97, fără TVA.

Având în vedere că satul Războieni-Cetate este amplasat în partea de Nord-Est faţă de oraşul Ocna Mureş iar satele Cisteiul de Mureş şi Micoşlaca sunt în partea de Vest faţă de oraşul Ocna Mureş, proiectul va fi conceput pe două loturi şi anume:

  • Lotul 1 – localitatea Războieni-Cetate, 15 străzi în lungime aproximativă de 3.964 m,
  • Lotul 2 – localităţile Cisteiul de Mureş şi Micoşlaca, 23 străzi în lungime aproximativă de 6.695 m.
Justificarea necesităţii întocmirii proiectului tehnic:

– legislaţia in vigoare privind investiţiile în obiective de interes public

– în vederea executării lucrărilor de modernizare străzi, care datorită degradărilor care afectează drumurile sub acţiunea traficului şi a factorilor climatici, traficul se desfăşoară greoi, cu viteză redusă şi consumuri mari de carburanţi ai autovehiculelor precum şi degajări în cantităţi mari de noxe.

– situaţia precară a străzilor la această dată impune refacerea sistemului rutier, scurgerea apelor pluviale, acostamente, drumuri laterale-intersecţii, accese, lucrări de semnalizare.

Asfel modernizarea străzilor este necesară pentru siguranţa oamenilor, protecţia bunurilor şi aşezărilor umane, a obiectivelor de interes public şi nu în ultimul rând a calităţii mediului – aerului, care prin descongestionarea traficului se va obţine siguranţa circulaţiei şi reducerea emisiilor de noxe poluante în atmosferă, cu efect în creşterea calităţii vieţii populaţiei în Oraşul Ocna Mureş.

Principalele obiective:

– Dezvoltarea infrastructurii rutiere, având ca scop facilitarea accesului populaţiei şi agenţilor economici din satele aparţinătoare Războieni-Cetate, Cisteiul de Mureş şi Micoşlaca în Oraşul Ocna Mureş;

– Reducerea emisiilor poluante generate de consumul mai mare de combustibil datorat traficul ce se desfăşoară pe străzi nemodemizate;

– Creşterea valorii arhitecturale, ambientale şi de integrare cromatică în mediul urban;

– Întreţinerea mai uşoară şi mai eficientă a străzilor.

Lucrările ce se vor executa în baza documentaţiei tehnico-economice, vor conduce la îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor din unitatea administrativ-teritorială a oraşului Ocna Mureş, din punct de vedere social, educaţional, posibilităţilor de petrecere a timpului liber, economic, al condiţiilor de locuire şi a calităţii mediului urban în care trăiesc.

Publicitate
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea