18 octombrie: Lansarea campaniei europene de prevenire a traficului de persoane „EŞTI VICTIMĂ A TRAFICULUI DE PERSOANE? AI DREPTURI!”
Reţeaua Europeană de Prevenire a Criminalităţii (EUCPN) şi Statele Membre ale Uniunii Europene lansează campania europeană de prevenire a traficului de persoane „EŞTI VICTIMĂ A TRAFICULUI DE PERSOANE? AI DREPTURI!”.
Campania este lansată cu prilejul Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane –18 Octombrie, prin transmiterea simultană a unor comunicate de presă de către statele implicate, inclusiv prin social-media.
România este parte a acestei campanii alături de Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Estonia, Finlanda, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia şi Spania.
La nivel naţional, campania este implementată de Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, Inspectoratul General al Poliţiei Române – Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie – Biroul România.
Întrucât traficul de persoane este o infracţiune transfrontalieră, ţările europene, prin EUCPN şi EUROPOL, şi-au unit forţele pentru a lansa această iniţiativă.
Campania îşi propune să avertizeze persoanele aflate în situaţie de risc cu privire la faptul că ar putea fi sau deveni victime ale traficului şi să le informeze unde pot găsi ajutor, protecţie şi informaţii.
În egală măsură, campania informează victimele că au drepturi la nivelul întregii UE, pe care le pot solicita în fiecare stat membru: asistenţă şi sprijin, protecţie, compensaţii financiare, drepturi privind munca, perioadă de reflecţie şi drepturi de şedere şi reintegrare.
Mesajul campaniei va fi transmis prin următoarele materiale: spot audio-video, afiş, autocolant, banner pentru site-uri şi banner pentru semnăturile electronice şi pentru mediul online.
În vederea derulării componentei outdoor, locurile de diseminare a mesajului campaniei sunt atât spaţiile publice în care se află grupul-ţintă precum: aeroporturi, gări, auto-gări, mijloace de transport (autobuze, autocare etc.), staţii, benzinării, burse de locuri de muncă sau alte oficii de recrutare a forţei de muncă, cât şi zonele clasice: şcoli, licee, universităţi, centre de plasament, precum şi în mass-media şi social-media.
Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane de către instituţiile publice şi organizaţiile neguvernamentale, îndeplinind rolul de raportor naţional.
Campania este finanţată de Fondul de securitate internă al Uniunii Europene.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor Deși România are resurse hidrografice din belșug și unele dintre cele mai apreciate izvoare de apă minerală de pe continent, am ajuns să plătim pe litrul de apă mai mult ca locuitorii din statele mai bogate ale Europei. […]
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune Economistul Radu Georgescu face o comparație între cum a fost aprobat planul fiscal în România și cum se procedează într-o țară civilizată, cum e de exemplu Elveția, unde toate […]
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani Una dintre cele mai controversate măsuri incluse în noul program de guvernare vizează direct micii fermieri din România. Executivul propune creșterea suprafeței minime eligibile pentru a beneficia de plăți directe, de la 1 hectar la 2 […]