1791 – numărul de telefon la care părinţii pot primi, NON STOP, sfaturi medicale pediatrice

În România funcționează, de aproape doi ani, un serviciu dedicat părinților ce au nevoie de un sfat medical profesionist pentru sănătatea copiilor lor. Se numește PEDITEL 1791 și este un serviciu telefonic non-stop, fiind deservit de un medic pediatru sau medic cu specializarea urgență.

peditelCall centrul pediatric PEDITEL 1791 este apelabil prin formarea numărului scurt 1791, un număr cu tarif standard, fără suprataxă, valabil în rețelele valabil in reteau: Vodafone, Orange, Telekom fix și mobil. Medicul PEDITEL 1791 este pregătit să vă răspundă la întrebările legate de sănătatea copilului, non stop. Serviciul este o premieră în România. Inițiat și implementat de Fundația Părinți din România.

ELIT

De la înființare și până în prezent, serviciul telefonic PEDITEL 1791 a rezolvat peste 30.000 de cazuri medicale, fie îndrumându-le către 112 sau consult medical imediat, fie oferind recomandări medicale pentru domiciliu (îndrumări generale, ajustare doze de medicație, recomandări către medicul de familie etc.).

Înființarea acestui serviciu telefonic a condus la o scădere cu aproximativ 15% a apelurilor telefonice către 112 pe segmentul de vârstă de 0-18 ani, principalele cauze de apel fiind febra, vărsăturile, diareea, tusea, erupțiile cutanate și plânsul neîntrerupt al bebelușului.

Mihail David - 2020

Per total, mai mult de jumătate din cazuri au fost rezolvate telefonic, ceea ce a condus la o mai mică aglomerare a camerelor de gardă din cadrul secțiilor de pediatrie. În acest proiect sunt implicați zeci de medici, care asigură gărzi telefonice de 24 de ore.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...