Rămâi conectat

Actualitate

16 și 17 august – program normal de lucru la serviciile de eliberare a pașapoartelor și a permiselor de conducere

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Conform Hotărârii de Guvern nr. 595 / 1018, serviciile de eliberare a pașapoartelor și a permiselor de conducere vor avea program normal de lucru în zilele de 16 și 17 august, zile declarate libere.

Potrivit comunicatului Ministerului Afacerilor Interne, “decizia de a păstra programul normal de lucru în zilele de 16 și 17 august pentru serviciile publice comunitare de eliberare a pașapoartelor și a permiselor, a fost luată având în vedere că luna august reprezintă o perioadă de vârf din punct de vedere al cererilor de eliberare a documentelor de călătorie și a permiselor de conducere”.

Conform datelor oficiale, față de anul trecut, tranzitul persoanelor care intră și ies din țară în perioada vacanței, mai ales în luna august, a crescut cu peste 80-90 de procente. Chiar și față de luna iulie, creșterea este de aproximativ 50%, atât pentru cetățenii români care călătoresc în afara granițelor, cât și pentru cei români sau străini care intră în România.

Pentru data de 15 august, serviciile de eliberare a permiselor de conducere și pașapoartelor nu au program de lucru cu publicul.

Persoanele care doresc să depună cererile de eliberare a documentelor în zilele de 16 și 17 august trebuie să aibă în vedere că unitățile de trezorerie nu au program de lucru în aceste zile, astfel că taxele trebuie achitate înainte de 15 august, sau prin celelalte metode admise prin lege: on-line sau la unitățile CEC Bank.

MAI a a prelungit programul de lucru pentru aceste servicii în 30 de județe, activitatea cu publicul desfășurându-se între orele 08.30-18.30. Pentru persoanele din București și Ilfov, programul de lucru este în zilele de luni, marți și miercuri între 08.30 și 18.30, iar în zilele de joi și vineri de la ora 08.30 până la ora 16.30.

Vă reamintim că, începând cu data de 20 iulie 2018 au intrat în vigoare modificările aduse Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, care prevede creșterea valabilității pașaportului simplu electronic pentru persoanele de peste 18 ani, de la 5 la 10 ani.

Taxele sunt:

  • 258 lei – pentru persoanele cu vârstă peste 12 ani
  • 234 lei – pentru persoanele cu vârsta sub 12 ani
  • pentru pasaportul simplu temporar: 96 lei – indiferent de vârstă.

Sursa: legestart.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea