Rămâi conectat
SP&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

16-20 septembrie: PROGRAMUL Festivalului Internaţional de Teatru de Tineret ”Apollo” din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

16-20 septembrie: PROGRAMUL Festivalului Internaţional de Teatru de Tineret ”Apollo” din Alba Iulia

Timp de patru zile, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, trupe de teatru și artiști din țară și din străinătate vor oferi publicului 12 spectacole diverse – de la dramă la comedie, de la farsă și Commedia dell Arte la teatru realist, absurd și contemporan, precizează organizatorii.

La ediţia din acest an vor fi prezente în program 9 grupuri: trei din străinătate (Germania, Italia, Ucraina) şi șase din România:

IL LUOGO IN BUIO (Napoli, Italia)

THAG Theater (Stuttgart, Germania)

MASKAM RAD (Kiev, Ucraina)

TEATRUL 21  (Iaşi, România)

Tudor Ostafie (Iași, România)

STUDIO24 (București, România)

TRUVERII (Bucureşti, România)

DELART (Alba Iulia, România)

SKEPSIS (Alba Iulia, România)

Ediţia din acest an se bucură de prezenţa Elenei Ivanca, o colaboratoare apropiată a Grupului Skepsis și cunoscută actriță a Teatrului Național Cluj Napoca. Ea va susține un spectacol în cadrul festivalului și va avea sarcina de a oferi un feedback critic participanţilor.

Se vor organiza pentru participanţi sesiuni de discuţii în scopul facilitării schimbului de experienţă, dezvoltării abilităţilor artistice şi împărtăşirii unor concepte de management artistic şi cultural.

Joi, 16 septembrie, de la ora 18.30 este ceremonia de deschidere a evenimentului, care va avea loc la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia. Va fi urmată, la ora 19.00, de primele spectacole oferite de Grupul Skepsis: Cerere în căsătorie (după A.P.Cehov) și Nu ne interesează! (după Matei Vișniec).

Vineri, 17 septembrie, seara va fi deschisă de grupul Il Luogo in Buio (Napoli, IT) care va povesti aventurile unor Comedianți în vremea ciumei. La ora 19.30, tânărul actor Tudor Ostafie (Iași) va face publicul să înțeleagă ce înseamnă Ghinionul (după L. Rebreanu). Seara se va încheia cu trupa Thag Theater (Stuttgart, DE) care va prezenta încercarea unui cimpanzeu de a livra un Raport către Academie (după F. Kafka).

Sâmbătă, 18 septembrie, ora 18.00, seara va debuta cu un mare Tără(z)boi (după M.Starciuc) iscat de Teatrul 21 (Iași), după care Teatrul Maskam Rad (Kiev, UA) va prezenta într-o notă tragicomică tot ceea ce avem de învățat de la Colierul lor (după Guy de Maupassant). Truverii și Studio 24 (București) vor povesti prin cântece și farse vesele câteva picanterii D’ale Dragostei.

Duminică, 19 septembrie, la ora 18.00, este punctul dulce-amar de Sosire/Plecare, cu trupa Il Luogo in Buio (Napoli, IT).

Trupa de teatru Skepsis va întreba din nou în speranța primirii prin absurd, a unui răspuns, dacă Îl cunoașteți (după E.Ionescu).

Festivalul se va încheia cu spectacolul Doamnele și Polițistul, o comedie inspirată de texte de T. Mușatescu în interpretarea plină de culoare a invitatei speciale, Elena Ivanca (Cluj Napoca).

Nu se acordă premii ierarhizate sau distincţii speciale, fiecare grup concurează doar pentru a câştiga aplauzele spectatorilor şi pentru a-şi îmbogăţi expresia artistică. Toate grupurile participante vor primi trofee originale – opere de artă unice inspirate direct din povestea spectacolelor şi create de artistul plastic Ştefan Balog (Fundaţia ”Inter-Art” Aiud).

Evenimentul este organizat de Grupul Skepsis pe baza unui proiect cultural care are ca scop promovarea Municipiului Alba Iulia pe harta internaţională a evenimentelor de tineret, fiind realizat în parteneriat cu: Primăria Municipiului Alba Iulia; Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia; Casa de Cultura a Studentilor Alba Iulia; Fundaţia ”Inter Art” Aiud; Crucea Roșie Română – filiala Alba.

Participarea publicului este liberă la toate spectacolele din program, cu respectarea măsurilor care reglementează prevenirea și controlul infecțiilor aplicabile pe durata stării de alertă precizate în Anexa la HCNSU nr. 67 din 09.09.2021:

”Se propune ca, în condiţiile pct. 13, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte să fie permisă cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi este interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1.000 de locuitori”.

Festivalul Internaţional de Teatru de Tineret APOLLO, Ediţia a VII-a, 16-20 septembrie 2021, Alba Iulia

PROGRAM

Joi, 16 septembrie

18.30 – Ceremonie de Deschidere

CCS Alba Iulia

19.00 – SKEPSIS (Alba Iulia)

Cerere în căsătorie– după A.P.Cehov

Regia: Viorel Cioflică

CCS Alba Iulia

20.00 – DELART (Alba Iulia)

Nu ne interesează – după Matei Visniec

Regia: Viorel Cioflică

CCS Alba Iulia

Vineri, 17 septembrie

18.00 – IL LUOGO IN BUIO (Napoli, Italia)

Comedianți în vremea Ciumei– după Cristian Izzo

CCS Alba Iulia

19.30 – Tudor Ostafie (Iași)

Ghinionul – după Liviu Rebreanu

CCS Alba Iulia

20.30 – THAG THEATRE (Stuttgart, Germania)

Raport catre Academie – după Franz Kafka

Regia: Gustav Frank

CCS Alba Iulia

Sâmbătă, 18 septembrie

18.00 – TEATRUL 21 (Iași)

Tără(z)boi – Mariana Starciuc

Regia: Vera Nacu

CCS Alba Iulia

20.15 – MASKAM RAD (Kiev, UA)

Colierul – Guy de Maupassant

Regia: Valeriya Demchenko; Inna Goncharova

21.15 – STUDIO24&TRUVERII (București)

D’ale Dragostei – Mihai-Serghei Todor

Regia: Mihai-Serghei Todor

CCS Alba Iulia

Duminică, 19 septembrie

18.00 – IL LUOGO IN BUIO (Napoli, Italia)

Sosire-Plecare – Cristian Izzo

CCS Alba Iulia

19.00 – SKEPSIS (Alba Iulia)

Îl cunoașteți? – după Eugen Ionescu

Regia: Viorel Cioflică

CCS Alba Iulia

20.00 – Elena Ivanca (Cluj Napoca)

Doamnele și Polițistul – după Tudor Mușatescu

Regia: Elena Ivanca

CCS Alba Iulia

21.30 – Ceremonie de Închidere/ Closing Ceremony


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea