150.000 de oameni sunt așteptați la Blaj pentru vizita Papei Francisc. Traficul rutier va fi restricționat

Pentru vizita Papei Francisc, al Blaj sunt așteptați aproximativ 150.000 de oameni. Deși programul vizitei nu a fost făcut public, autoritățile susțin că pregătirile sunt în plină desfășurare. Traficul rutier va fi restricționat.

Anunțul că Suveranul Pontif va face o vizită în România a surprins foarte multă lume, iar autoritățile spun că se pregătesc intens pentru acest eveniment. Tocmai de aceea vor fi luate măsuri sporite de securitate, iar circulația autoturismelor, deținute de localnici, este interzisă în ziua evenimentului. Totodată, accesul în Blaj va fi restricționat.

“O să fie amenajate parcări la toate intrările în Blaj. De acolo, deplasarea se va face pe jos. Pentru persoanele cu handicap, mai în vârstă şi copii, o să punem la dispoziţie mijloace de transport adecvate”, a menţionat primarul Rotar.

Polițiști din mai multe județe vor fi aduși la Blaj pentru a asigura ordinea și liniștea publică în timpul evenimentului.

“Aştepăm undeva în jur de 150.000 de oameni. Acestea sunt estimările actuale”, a declarat, pentru Agerpres, primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Pe data de 2 iunie, Papa Francisc va fi la Blaj, acolo unde este centrul greco-catolicismului în România. Papa va fi prezent pe Câmpia Libertăţii şi, potrivit aşteptărilor, în Piaţa 1848 şi în Catedrala Arhiepiscopală Majoră “Sfânta Treime”. De asemenea, este posibil ca Papa să viziteze și reşedinţa Arhiepiscopiei Majore, găzduită de cea mai veche clădire din oraş.

Sursa: dcnews.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...