Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

15 noiembrie| Filmul „Unde ești, Adame?”, difuzat în premieră la Alba Iulia

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

15 noiembrie| Filmul „Unde ești, Adame?”, difuzat în premieră la Alba Iulia

Documentarul „Unde ești, Adame?” va fi difuzat pentru prima dată la Alba Iulia, miercuri, 15 noiembrie 2023, în prima zi a Postului Nașterii Domnului din acest an.

Proiecția filmului va avea loc la Casa de Cultură a Studenților din orașul Marii Uniri, începând cu ora 20:00. Evenimentul este organizat, la inițiativa tinerilor teologi, de Facultatea de Teologie Ortodoxă, ASCOR – filiala Alba Iulia și Casa de Cultură a Studenților. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, participanții având ocazia să îl întâlnească pe producătorul filmului.

Filmul „Unde ești, Adame?” surprinde viața în Mănăstirea athonită Dochiariu în vremea stăreției Arhim. Grigorie, fiind o producție a arhid. Alexandru Plisk, în regia lui Alexandru Zaporoschenko. Realizatorii au așteptat timp de șase ani binecuvântarea părintelui stareț Grigorie pentru a face filmul, apoi au filmat timp de patru ani, în zece expediții făcute în Sfântul Munte. Potrivit mărturiei regizorului filmului, „Unde ești, Adame?” nu este doar un film de promovare a vieții monahale athonite, ci are scopul de a prezenta traiul zilnic al monahilor, care își sfințesc viața în acele locuri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea