Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

15 decembrie | Caravana mobilă de Screening pentru cancerul de col uterin, la Blaj: Care sunt locațiile unde se vor realiza testările gratuite Babeş Papanicolaou şi HPV

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

15 decembrie | Caravana mobilă de Screening pentru cancerul de col uterin, la Blaj: Care sunt locațiile unde se vor realiza testările gratuite Babeş Papanicolaou şi HPV

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va fi prezentă în data de 15 decembrie 2023, în judeţul Alba, la sediul companiilor SC IAMU SA şi SC APIDAVA SA, Blaj, pentru testare gratuită HPV şi Babeş Papanicolaou.

Programul caravanei de screening în data de 15 decembrie 2023, ultima deplasare a caravanei în cadrul acestui proiect, în judeţul Alba, este următorul:

-15 decembrie 2023 – intervalul orar 09.30-12.00 – SC APIDAVA SA – Str. Ghe. Bariţiu, Nr. 32, Blaj;
-15 decembrie 2023 – intervalul orar 13.00-16.00 – SC IAMU SA – Str. Ghe. Bariţiu, Nr. 38, Blaj;

Invităm, aşadar, toate femeile cu vârsta între 24 şi 64 de ani să beneficieze de aceasta oportunitate şi să vină la testare HPV, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.

Pentru a facilita accesul femeilor din grupul ţintă la servicii medicale de screening, echipa noastră medicală se deplasează cu caravana mobilă la locul de muncă al acestora.

Un test de 5 minute, pentru 5 ani de linişte.

Toate serviciile medicale oferite, respectiv consult de specialitate, testare Babeş Papanicolaou, testare HPV, diagnosticarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin, colposcopie, tratament excizional sau ablativ al leziunilor precanceroase ale colului uterin, suport social şi psihologic, sunt GRATUITE, fiind finanţate în cadrul proiectului.

Citește și: FOTO | Secția de oncologie cu spitalizare de zi, al Spitalului Municipal Aiud, prinde contur: Când ar putea fi finalizată investiția

Spre deosebire de multe alte tipuri de cancer, aproape jumătate din cazurile de cancer de col uterin apar între 35 și 55 de ani, când multe femei sunt implicate activ în cariera lor și în îngrijirea familiilor lor.

Screening-ul salvează vieti, iar cancerul de col uterin este unul dintre formele de cancer care poate fi prevenit si depistat precoce.

În stadii incipiente, cancerul de col uterin NU prezintă simptome. Însă un cancer de col uterin avansat poate cauza sângerări după actul sexual, sângerări între ciclurile menstruale sau scurgeri vaginale anormale.

Activităţile se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE cu URARI și FELICITARI de Florii 2024: Trimite un mesaj prin SMS persoanelor care își serbează onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE de FLORII • URARI de Florii și FELICITARI de Florii 2024: Mesaj de Florii prin SMS persoanelor care își serbează onomastica Credincioșii sărbătoresc duminică, Floriile, ocazie cu care le poți trimite un mesaj, o urare, o felicitare, persoanelor care își serbează onomastica. Duminica Floriilor (sau Floriile) este o sărbătoare creștină fără dată exactă, comemorată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea